Tim Douwsma
Volledig scherm
Tim Douwsma © ANP

Tim Douwsma werkt aan boek over gescheiden ouders

Een scheiding tussen twee ouders heeft vaak een grotere impact op kinderen dan wordt gedacht. Zanger Tim Douwsma (31) is daarom bezig met een boek voor kinderen waarin hij zijn ervaring deelt over de breuk van zijn vader en moeder. Dat maakt hij vandaag bekend op sociale media. 

‘Wanneer je ouders gaan scheiden is dat klote en doet dat pijn, daarover ben ik een boek aan het schrijven voor kids die dat ook ervaren’, schrijft de artiest en aanstaande vader vanmiddag bij het nieuwtje op zijn Instagram-pagina.

Toch zitten er volgens Douwsma niet alleen maar slechte kanten aan het hebben van gescheiden ouders. ‘Ik kreeg daarna ook twee waanzinnige cadeaus waar ik heel trots op ben’, luidt het bijschrift van een foto met zijn broertje Jordi. ‘En een daarvan is vandaag jarig. Jordi broertje, van harte. Ik hou van je!’

Gemis

Douwsma sprak zich al eerder uit over de plannen om een boek te schrijven. In het radio 2 programma ‘t Wordt Nu Laat zei hij ouders bewust te willen maken van de impact die een scheiding kan hebben op kinderen. ,,Het gemis van een vader thuis. Eerst is je vader er altijd en doe je leuke dingen en dan ineens zie je hem nog maar een keer in de twee weken een weekendje.’’

Wanneer het boek precies uitkomt is nog niet bekend. Duidelijk is wel dat Douwsma druk bezig is met het schrijven van zijn verhaal.