Het benefietconcert voor de slachtoffers van de bosbranden in Australië heeft vandaag tot nu toe ruim 9,5 miljoen Australische dollar (ongeveer 5,9 miljoen euro) opgehaald.
Volledig scherm
Het benefietconcert voor de slachtoffers van de bosbranden in Australië heeft vandaag tot nu toe ruim 9,5 miljoen Australische dollar (ongeveer 5,9 miljoen euro) opgehaald. © EPA

Teller benefietconcert Australië staat op 9,5 miljoen dollar

Het benefietconcert voor de slachtoffers van de bosbranden in Australië heeft vandaag tot nu toe ruim 9,5 miljoen Australische dollar (ongeveer 5,9 miljoen euro) opgehaald. De organisatie van Fire Fight Australia deelde in een persbericht alvast de eerste tussenstand van het evenement in Sydney.

De verwachting is dat de komende weken nog veel meer donaties binnenkomen, vooral omdat het concert ook nog in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk wordt uitgezonden. Tot medio mei zal de show worden herhaald en kunnen bedragen worden gedoneerd. Wat de eindstand van de actie gaat zijn, wordt rond die tijd bekendgemaakt.

Tijdens het concert in het ANZ Stadium traden onder meer Queen met zanger Adam Lambert, Alice Cooper en Olivia Newton-John op. Via videoboodschappen die in het stadion op grote schermen waren te zien, deelden onder anderen Russell Crowe en prins William hun steun voor het initiatief.

In totaal kochten 75.000 mensen een kaartje voor het meer dan negen uur durende concert. Een deel van de opbrengst komt van de tickets. De rest van de 9,5 miljoen dollar werd opgehaald via online donaties, merchandise van Fire Fight Australia en eten en drinken dat tijdens het evenement werd gekocht. Het bedrag gaat naar meerdere organisaties, waaronder het Rode Kruis en de Australische brandweer.