Volledig scherm
Taylor Swift. © EPA

Taylor Swift op Europese festivals, maar slaat Pinkpop over

Taylor Swift doet volgend jaar zomer verschillende grote festivals in Europa aan. Zo is ze voor het eerst in jaren weer in België te vinden. Nederland ontbreekt echter in het lijstje. Pinkpop-baas Jan Smeets laat desgevraagd weten dat hij de zangeres niet heeft weten te strikken.

Op 20 juni is Swift een van de headliners op dagfestival Werchter Boutique. In 2011 trad de Amerikaanse zangeres voor het laatst op in België. Het 29-jarige popidool, dat vorige maand haar nieuwe album Lover uitbracht, is de eerste artiest die voor het festival is aangekondigd. Kaartjes zijn vanaf volgende week woensdag te koop. De popster treedt ook op op festivals in Duitsland, Noorwegen, Denemarken, Polen, Frankrijk en Portugal.

Wereldtournee

Festivalgangers die hopen dat Taylor ook doorreist naar Pinkpop, dat volgend jaar plaatsvindt van 19 tot en met 21 juni, hebben pech. Festivalbaas Jan Smeets ontkent dat de populaire zangeres ook in Landgraaf te zien is. ,,Nee, nee, ze komt niet naar Pinkpop. Toevallig niet", laat Smeets desgevraagd weten.

Het is voor Nederlandse fans wel te hopen dat de zangeres met haar wereldtournee ook Nederland aandoet, aangezien ze al jaren niet is langsgekomen. In 2015 gaf Swift haar laatste show in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Swift zegt op Twitter dat haar album Lover is gemaakt voor festivals, zonsondergangen én zomer. ,,Ik wil op plaatsen optreden waar ik nog niet ben geweest en festivals aandoen. En waar geen festivals zijn, hebben we onze eigen opgezet", schrijft ze. De zanger introduceert daarmee het Lover Fest West en East in respectievelijk Los Angeles en Foxborough.

  1. Simon Cowell loopt boos weg bij auditie van man die portret schildert met geslacht

    Simon Cowell loopt boos weg bij auditie van man die portret schildert met geslacht

    Britain's Got Talent-jurylid Simon Cowell is woest de zaal uit gelopen tijdens de auditie van de excentrieke Australische kunstenaar Tim Patch (70), die al sinds 2006 schildert met zijn geslachtsdeel. Patch, die optreedt onder de naam Pricasso, wilde op het podium in een paar minuten tijd een kleurig dubbelportret maken van Cowell en zijn collega David Walliams. Maar al bij de eerste ‘kwaststreken’ drukte eerstgenoemde op de rode knop, wat zoveel betekent als ‘per direct opkrassen’.