Volledig scherm
Dennis Weening en de Night King. © HBO/ANP, fotobewerking ADR.

Superfans voorspellen einde van Game of Thrones

peilingWinter is here! Fans hebben er lang naar uitgekeken, de start van het achtste seizoen van de hitserie Game of Thrones. Hoe zal het aflopen? Wij waren vroeg uit de veren voor de voorvertoning in Pathé Arena en vroegen superfans en BN’ers naar hun voorspelling van dit laatste seizoen. 

[spoileralert voor wie seizoen 1 t/m 7 niet heeft gezien] 

De laatste aflevering van het vorige seizoen heeft menig fan in verwarring achtergelaten. Wat zal de zombiedraak doen? Ontdekt Jon Snow zijn ware identiteit? Komen ‘dode’ hoofdpersonages weer tot leven? De eerste aflevering van het nieuwe seizoen heeft een aantal van deze vragen (deels) beantwoord. Maar deze seizoensopening heeft vooral ook nog meer verwarring gezaaid over diverse varianten op het einde van de serie. Er zweven veel theorieën rond op het internet en fans zijn verdeeld over de afloop. 

Vanochtend vroegen wij een aantal BN’ers en super fans om een gooi te doen naar de seizoensfinale, wat denken zij dat het slot zal brengen?

Superfans Dominique Hazeleger en Laurie Scheerder

Laurie en Dominique van Expeditie Robinson 2018 zijn echte GoT-fans en kijken al trouw vanaf het begin. Dominique: ,,Er was geen twijfel over mogelijk of we hier naartoe zouden gaan.’’ Het begin van het nieuwe seizoen betekent ook meteen het einde van de serie en daar is Laurie niet heel blij mee. ,,Het is een heel sterke serie, en het heeft echt veranderingen gebracht in de entertainmentwereld. Game of Thrones is over alle grenzen heen gegaan en het is echt zonde dat er nu een einde aan komt.’’

Als het over het einde gaat hopen Dominique en Laurie eigenlijk vooral op een goed einde: ,,We hopen dat Jon en Daenerys samen op de troon komen.’’ Ook zullen er volgens Dominique belangrijke personen dood gaan.

Volledig scherm
© AD

Dennis Weening

Presentator Dennis Weening is óók een echte fan en heeft zelfs de hele serie opnieuw bekeken. ,,Vrijdagavond heb ik de laatste aflevering gekeken en toen dacht ik, nu ben ik er weer klaar voor!’’ Ook Dennis doet een gooi naar de finale, hij voorspelt dat ‘alles en iedereen dood gaat’ en dat de White Walkers de troon zullen bestijgen.

Volledig scherm
© ANP Kippa

Vloggers Mascha Feoktistova en Gregor van Vlierden 

YouTubers Mascha en Gregor zijn fans die wat later zijn ingehaakt, desondanks zijn ze zeer toegewijde kijkers en hebben ze een idee wat het einde zal brengen. Gregor denkt iets wat vele andere fans met hem delen, namelijk dat Brandon Stark de Night King is. Mascha vindt dat te voor de hand liggend, maar verwacht wel een slecht einde. ,,Ik heb gehoord dat een belangrijk persoon die de serie maakt heeft gehint naar een slecht einde.’’  

Volledig scherm
© AD

Thomas (van Gewoon Thomas) en Rutger (van Furtjuh)

YouTube-vloggers Rutger en Thomas zijn verslaafd vanaf seizoen twee en om goed voorbereid te zijn op vandaag hebben ze samenvattingen gekeken. Over het einde willen de heren niet veel kwijt, ze laten zich liever verrassen. Rutger: ,,Ik heb letterlijk alles ontweken wat met Game of Thrones te maken heeft.’’ Thomas heeft totaal geen idee: ,,Ik weet gewoon niet wat er gaat gebeuren, want alles kan nog gebeuren.’’

Volledig scherm
© Instagram @thomasgrinsven @rutgervink

Game of Thrones seizoen acht: te zien op Ziggo Movies & Series XL vanaf 21.00 uur 

Vul hieronder de poll in en zie wat de meeste mensen denken dat de ontknoping zal zijn!

Poll

Met wie ga jij mee in de voorspelling van de finale van Game of Thrones?

  • Dominique en Laurie: Jon en Daenerys komen samen op de troon (21%)
  • Dennis Weening: Iedereen gaat dood en de White Walkers winnen (22%)
  • Mascha en Gregor: Brandon Stark is de Night King (32%)
  • Thomas en Rutger: Het einde is onvoorspelbaar en hebben geen idee (25%)
3542 stemmen

Fans gingen compleet uitgedost naar de première en de eerste aflevering maakte veel emoties los...