Volledig scherm
Michael Jackson in 2005 © AFP

Starbucks bant muziek Michael Jackson

Bezoekers van de Amerikaanse koffieketen Starbucks zullen op de achtergrond geen muziek meer horen van Michael Jackson. Als reactie op een klacht van een bezoeker zegt Starbucks op Twitter dat liedjes van de zanger uit de muzieklijst zijn gehaald.

Een gast vond het na het zien van de documentaire Leaving Neverland, waarin twee mannen The King of Pop beschuldigen van misbruik, niet gepast dat Jacksons hits werden gedraaid. ,,Waarom spelen jullie nog steeds liedjes van Michael Jackson in jullie vestigingen", twitterde bezoeker Karen. ,,Bedankt dat je ons hiervan op de hoogte gebracht", reageerde Starbucks. ,,We kunnen bevestigen dat er momenteel geen liedjes van Michael Jackson op de officiële Starbucks Spotify playlists staan."

Starbucks is niet de enige die muziek van Jackson in de ban doet na het verschijnen van de documentaire. Verschillende radiozenders in Canada en Nieuw-Zeeland lieten weten dat zijn muziek niet langer wordt gedraaid. In Nederland is de zanger niet langer te horen op de regionale omroep NH.

  1. Ook Filipijnse Duncan Laurence overladen met felicitaties

    Ook Filipijnse Duncan Laurence overladen met felicita­ties

    Na de glansrijke overwinning van Duncan Laurence op het Eurovisie Songfestival wordt de Nederlander van alle kanten gefeliciteerd. Ook op twitter worden er richting @duncanlaurence volop lofuitingen gestuurd, maar de beheerder van dat account wordt behoorlijk overvallen door alle tweets. Dat is namelijk een Filipijnse man, die tot kort nog twitterde over aardbeien en Nutella. Opeens staat hij in het middelpunt van de belangstelling.