Spike Lee filmt bij grens VS-Mexico voor videoclip The Killers

videoDe Amerikaanse rockband The Killers heeft vandaag voor het eerst in ruim een jaar een muziekvideo gelanceerd op YouTube. Het nummer heet Land of the Free en is geregisseerd door Spike Lee, melden Amerikaanse media.

Lee, die vorige jaar een grote hit scoorde met het waargebeurde racismedrama BlacKkKlansman, draaide voor het filmpje onder meer bij de Amerikaans-Mexicaanse grens. Hij legde vast hoe Amerikaanse agenten traangas afvuurden op immigranten die in de VS asiel willen aanvragen.

In het nummer ageert The Killers-zanger Brandon Flowers tegen de hete hangijzers in de Amerikaanse politiek: het gevangenisbeleid, de wapenwetten en de immigratiepolitiek van president Donald Trump en zijn zo geliefde muur op de grens met Mexico. Omdat Trump boos is op het Congres dat zij geen geld voor zijn prestigeproject wil uittrekken, zit de Amerikaanse overheid al bijna vier weken op slot.

Volledig scherm
De Amerikaanse rockband The Killers heeft maandag voor het eerst in ruim een jaar een muziekvideo gelanceerd op YouTube. Het nummer heet Land of the Free en is geregisseerd door Spike Lee (foto), melden Amerikaanse media. © EPA
  1. Hoe twee 70+’ers een hit scoren met een show waarmee het Linda niet lukte

    Hoe twee 70+’ers een hit scoren met een show waarmee het Linda niet lukte

    In een zomerperiode waarin traditioneel minder televisie wordt gekeken, stemmen alweer een week tussen de 1,2 en 1,4 miljoen mensen dagelijks op De Slimste Mens af op NPO 2. De quiz met Philips Freriks en Maarten van Rossem is bijna dagelijks na het Achtuurjournaal het best bekeken programma. Zo ook gisteravond toen 1,4 miljoen kijkers naar de 74-jarige quizmaster en het 75-jarige jurylid besloten te kijken op hun vrijdagavond.