Het Eurovisie Songfestival komt naar Ahoy!
Volledig scherm
PREMIUM
Het Eurovisie Songfestival komt naar Ahoy! © Videostill

Songfestivalbaas belooft: Geen flauwe, uitgeschreven grapjes

Het Eurovisie Songfestival in Rotterdam bevat straks minder fratsen, geen flauwe, uitgeschreven grapjes en biedt meer ruimte voor spontaniteit en gevoel dan we gewend zijn. Dat zegt de zogeheten ‘Magic 100’: een groep van bekende en onbekende mensen die meedenkt over de creatieve invulling.

Sietse Bakker.
Volledig scherm
Sietse Bakker. © ANP

,,Wat je vaak ziet is dat het maken van plannen voor het Songfestival en die uitwerken en uitvoeren, gebeurt in een zaaltje met een paar mensen. Dat konden we ook doen, maar dat is niet wie wij als Nederlanders zijn’’, vertelt songfestivalbaas Sietse Bakker. ,,Als we een visitekaartje willen afgeven, moet dat met elkaar tot stand zijn gekomen.’’

De organisatie, bestaande uit de NPO, NOS en omroep AVROTROS, legde om die reden haar oor te luister in de creatieve industrie en sprak met onder anderen museumdirecteuren, mode-ontwerpers en trendsetters, maar ook met ‘gewone mensen op straat’. Wat verwachten zij van het Songfestival en wat moet anders dan in eerdere shows?

  1. Ellie Lust hekelt kritiek op ‘positief’ coronalied, nummer toch mikpunt van spot
    video

    Ellie Lust hekelt kritiek op ‘positief’ coronalied, nummer toch mikpunt van spot

    941.000 kijkers zagen gisteravond hoe het coronalied Zon in première ging in de RTL 4-talkshow van Eva Jinek. Het nummer lag vooraf flink onder vuur. De meewerkende BN’ers werden er onder meer van beticht een slaatje te willen slaan uit de coronacrisis. Ellie Lust, die meewerkte aan het lied, beet in de talkshow flink van zich af. ,,Neem nog een augurk’’, zei ze onder meer tegen de criticasters.