Volledig scherm
© ANP

Slingers in paleis Huis ten Bosch: prinses Ariane (13) is jarig

Prinses Ariane kan haar dertiende verjaardag vandaag niet vieren met haar klasgenootjes in de brugklas van Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. De jongste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima moet net als alle andere Nederlandse scholieren thuisblijven vanwege de coronacrisis.

Ariane heeft zich vorige maand nog even laten zien toen ze met haar ouders en zussen Amalia en Alexia op paleis Huis ten Bosch applaudisseerde en op pannendeksels sloeg om steun te betuigen aan alle zorgmedewerkers. ,,Wij klappen uit dank en respect voor alle zorgmedewerkers in Nederland die ons beschermen tegen het verschrikkelijke coronavirus”, liet de koning bij die gelegenheid weten.

Prinses Ariane in 2017. Foto gemaakt ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van koning Willem-Alexander.
Volledig scherm
Prinses Ariane in 2017. Foto gemaakt ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van koning Willem-Alexander. © RVD / Erwin Olaf

Ariane moest, net als de rest van het koninklijk gezin, vorige maand nog social distancing toepassen nadat op 17 maart in het Oostenrijkse wintersportoord Lech vijf besmettingen met het longvirus waren vastgesteld. Omdat het koninklijk gezin daar recent was geweest moesten ze op advies van het RIVM twee weken lang nieuwe contacten vermijden en bestaande contacten beperken.

De prinses mist eind deze maand een publiek optreden tijdens de viering van Koningsdag, waarvoor de koninklijke familie naar Maastricht zou gaan.

10 april is ook de verjaardag van een ander lid van de koninklijke familie: prins Floris wordt 45 jaar. Floris is de jongste zoon van Pieter van Vollenhoven en prinses Margriet. Hij viert thuis met zijn gezin zijn verjaardag.

Prinses Ariane en prins Floris tijdens Koningsdag 2019 in Amersfoort.
Volledig scherm
Prinses Ariane en prins Floris tijdens Koningsdag 2019 in Amersfoort. © ANP

Kijk hier naar onze meest bekeken video's: