Volledig scherm
© ANP Kippa

SGP-voorman Van der Staaij helpt Dries Roelvink van doodsangst af te komen

De Amsterdamse levensliedzanger Dries Roelvink (59) gaan binnenkort in gesprek met een predikant die hem van zijn doodsangst af moet helpen. Het bezoek van Roelvink aan de Noorderkerk in zijn woonplaats is een initiatief van SGP-leider Kees van der Staaij die hoopt dat Roelvink op die manier kan afrekenen met een nog niet verwerkt jeugdtrauma.

Van der Staaij (49), die Roelvink eerder ontmoette in een radioprogramma, had de zanger vandaag uitgenodigd voor een korte rondleiding door de Tweede Kamer.  Toen kwam ook Dries' angst om te overlijden aan de orde. Volgens Roelvink, zo vertelde hij vanavond voor de camera van RTL Boulevard, raakte hij op 13-jarige leeftijd getraumatiseerd toen een sportleraar voor zijn ogen op een veld overleed. ,,Ik dacht altijd dat je minstens 80 jaar moest worden om dood te gaan, maar leerde op dat moment dat ook gezonde mensen à la minute kunnen omvallen. Dat kon ik niet verwerken'', aldus Roelvink die nog steeds worstelt met de onvermijdelijke dood. 

,,Ik vind het een eng idee dat wel allemaal een keer gaan'', aldus de zanger met een ernstig gezicht. ,,Maar Cees van der Staaij heeft geprobeerd met te overtuigen van het feit dat er meer is na de dood.'' Omdat hij nieuwsgierig is geworden naar dat laatste, gaat hij binnenkort  op uitnodiging van de politicus naar de Noorderkerk in Amsterdam. Wat hij daar hoopt te vinden. ,,Het zou al mooi zijn als ik daar vijf procent van mijn trauma kan oplossen.'' 

Volledig scherm
Cees van der Staaij © ANP
  1. Oud-assistent castingbaas Gosschalk gehoord door zedenpolitie

    Oud-assistent casting­baas Gosschalk gehoord door zedenpoli­tie

    Guido Goossens, jarenlang de assistent van de in opspraak geraakte castingdirecteur Job Gosschalk, is gehoord door de afdeling zedendelicten van de politie Amsterdam. Aanleiding is het verhaal dat Goossens eind vorig jaar deed in het AD. Hij vertelde toen het ongeloofwaardig te vinden dat niemand bij het bedrijf Kemna Casting vermoedde dat hun boegbeeld, Job Gosschalk, zich decennia lang schuldig maakte aan seksuele intimidatie.