Volledig scherm
Roxanne Kwant. © Freddy Schinkel

Rumag-presentatrice Roxanne Kwant aangerand op station

Roxanne Kwant is vannacht op station Haarlem aangerand door een voor haar onbekende man. Dat stelt de Rumag-presentatrice vannacht in een filmpje dat ze op haar Instagram Stories heeft gedeeld. Kwant bukte voorover om de onderkant van haar jas dicht te ritsen, toen ze plotseling werd betast. ,,Het leek een man van 40/50 jaar grappig om mij aan de achterkant vast te pakken en droog te neuken.”

De blondine, die een van de vaste gezichten van het Rumag-platform is, kwam vannacht na ‘een leuk avondje stappen in Amsterdam’ aan op station Haarlem. Net voordat ze de trap op wilde lopen, besloot ze haar jas dicht te ritsen. Kwant bukte voorover om dat te doen, maar schrok zich een ongeluk toen ze plotseling een vreemd lichaam tegen zich aan voelde. ,,Toen leek een man van 40/50 jaar het grappig om mij aan de achterkant vast te pakken en droog te neuken", doet ze haar verhaal voor de camera van haar telefoon.

Tekst loopt door onder de foto.

Kwant werd woedend op de man, ‘schold hem verrot’ en ‘wilde hem van de trap duwen', toen een meisje haar herkende op het station. ,,Dat meisje zei tegen mij: 'Kom Rox, we pakken nu de andere uitgang’", aldus Kwant. Ze vervolgt: ,,Maar what the fuck is er mis met je dat je op zo'n leeftijd nog denkt: hey het is grappig om een meisje nu aan de achterkant vast te pakken en gewoon vol droog te neuken? What the fuck is er dan mis met je?”

De presentatrice laat weten vandaag aangifte te doen van aanranding en de camerabeelden van het station op te vragen. Ook waarschuwt ze haar ruim 130.000 volgers op Instagram om - mocht het hen overkomen - direct 112 te bellen of vijf keer de uit-knop van hun telefoon in te drukken (geldt alleen voor iPhones. red.), daardoor wordt het alarmnummer automatisch gebeld. 

René Watzema van RUMAG gaat voor de Ochtend Show to go speciaal de straat op om mensen op een pittige quote te laten reageren. Bekijk hieronder de fragmenten.