RTL luistert naar kijker: vanavond keert oude tune van Het Spijt Me terug

Wie vanavond naar Het Spijt Me kijkt op RTL 4 wordt getrakteerd op het vertrouwde stemgeluid van Anita Meyer. Vorige week was er nog een nieuwe hiphop-achtige openingstune te horen, maar na veel kritiek van kijkers heeft zenderbaas Peter van der Vorst besloten de oude versie van Het Spijt Me weer van stal te halen. ,,Een kleine moeite.”

De introductie van de nieuwe tune van Het Spijt Me zorgde vorige week voor ophef. Het dj-duo Smash & Aries maakte samen met zangeres JamesDee een hedendaagse versie van het bekende nummer. Op sociale media regende het negatieve reacties. Ook de uitslag van een poll op deze site was duidelijk: liefst 80 procent van de ruim 4000 stemmers gaf aan dat RTL de oude tune had moeten houden.

RTL-baas Peter van der Vorst twijfelde niet lang en grijpt bij de tweede aflevering al in. Een woordvoerder van de zender laat weten aan RTL Boulevard: ,,We vonden het liedje dat er nu in zat leuk en van deze tijd. Maar als zoveel mensen dat aangeven, is het een kleine moeite om het liedje van Anita terug te brengen.”

Bloemetje

Caroline Tensen vertelde eerder deze week op deze site nog over de vernieuwingen bij het programma. ,,Zo grappig dat zoveel mensen zich dat boeketje nog herinneren”, zei ze, doelend op het bekende sorry-bloemetje dat in de nieuwe versie is verdwenen. ,,We hebben er veel over vergaderd: moeten die bloemen weer terug? Maar het leek ons gewoon iets te tuttig. We wilden vernieuwen, hè. Dat boeketje paste er gewoon niet meer bij. En ik moet zeggen: ik miste het ook niet bij het opnemen.”

Er werd zelfs getwijfeld of Het Spijt Me weer als titel gebruikt moest worden. ,,Maar uiteindelijk bedachten we: als wij het niet doen, doen anderen het wel, want het komt op hetzelfde principe neer.”

Volledig scherm
Anita Meyer © ANP Kippa
 1. ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’
  PREMIUM
  Carine Crutzen

  ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’

  Topactrice Carine Crutzen (58) kun je kennen als Beatrix in de film Majesteit. Ook speelde ze onder andere in De Daltons, Vuurzee en Oud Geld. Ze draagt een tragisch verhaal met zich mee: nadat haar ouders waren overleden en hun as was uitgestrooid over Limburgse beekjes, bleef ze letterlijk en figuurlijk verweesd achter. Ze besloot een autobiografische roman te schrijven. Het werd een pijnlijk eerlijk boek.
 2. Operazanger Henk Poort scoort met metalversie Sound of Silence
  Beste Zangers

  Operazan­ger Henk Poort scoort met metalver­sie Sound of Silence

  Opera- en musicalzanger Henk Poort heeft gisteravond diepe indruk gemaakt op de kijkers van tv-programma Beste Zangers. Nightwish-zangeres Floor Jansen was de hoofdgast van de avond en daarom ging de bariton volledig uit zijn comfortzone door een metalversie te zingen van Simon & Garfunkels The Sound of Silence. Dat werd gewaardeerd in binnen- en buitenland: Poort staat op nummer 1 op iTunes en Nightwish-fans uit alle windstreken schuiven hun enthousiasme niet onder stoelen of banken op YouTube.