Volledig scherm
Jorge Antonio Guerrero speelt de rol van de vriend van Cleo, de hoofdpersoon. © Getty Images

Roma-acteur toch naar de Oscars

De Mexicaanse acteur Jorge Antonio Guerrero kan toch naar de uitreiking van de Oscars later deze maand. Eerder dreigde hij de ceremonie te missen vanwege visumproblemen.

Jorge Antonio vroeg al drie keer eerder een visum aan om de VS in te mogen reizen, maar dat werd in alle gevallen geweigerd. De acteur, die in de film de vriend van hoofdpersonage Cleo speelt, moest eerder ook al de persdagen van de film in Amerika missen omdat hij niet de juiste papieren heeft om het land in te komen.

Producenten van Roma schreven verschillende aanbevelingsbrieven voor de acteur, maar dat hielp hem niet toen hij vorige maand de uitreiking van de Golden Globes wilde bijwonen. Jorge Antonio liet weten voor de Oscars toch weer een nieuwe poging te wagen. Roma-distributeur Netflix laat maandag aan People weten dat het de acteur deze keer gelukt is een bezoekersvisum te krijgen.

Roma is grote kanshebber bij de Academy Awards, die op 24 februari worden uitgereikt. De film is genomineerd voor tien Oscars.

Volledig scherm
De oscars worden 24 februari uitgereikt. © EPA
  1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

    Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

    Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.