Robert Downey Jr.
Volledig scherm
Robert Downey Jr. © Chris Pizzello/Invision/AP

Robert Downey gebruikte drugs in Disneyland

Waar of niet waar? Acteur Robert Downey jr., bekend als Iron Man uit de Marvelverfilmingen, beweert dat hij als prille tiener ooit is aangehouden in Disneyland wegens het roken van een joint en daar door de beveiliging tot afgrijzen van zijn begeleiders een tijdje is vastgehouden.

Op de Disneycoventie D23 Expo vertelde Downey jr. de anekdote met een stalen gezicht bij de presentatie van de Disney Legends Ceremony, een tweejaarlijkse prijsuitreiking aan filmmensen die zich voor het amusementsconcern verdienstelijk hebben gemaakt. Downey, die een bekend drank- en drugsverleden heeft, dankt de prijs hoofdzakelijk aan zijn vertolking van Iron Man uit de lucratieve Avengersreeks waarmee Disney miljarden heeft verdiend. 

Behalve Downey werden ook componist Hans Zimmer (bekend om zijn muziek voor The Lion King), zangeres Christina Aguilera en actrice Bette Midler met de prijs verblijd. De prijs heeft het karakter van een Hall of Fame eerbetoon. De onderscheiding is al aan driehonderd bekende en onbekende medewerkers van Disney uitgereikt.