Robert De Niro
Volledig scherm
Robert De Niro © EPA

Robert De Niro klaagt oud-werknemer aan wegens extreem veel Netflixen in tijd van baas

Het productiebedrijf van Hollywoodacteur Robert De Niro (76), de firma Canal Productions, heeft een voormalige werknemer aangeklaagd voor het verduisteren van grote sommen geld en het buitensporig veel kijken van Netflix-series in de tijd van de baas. Het bedrijf eist een bedrag van omgerekend 5,4 miljoen euro van het ex-personeelslid. 

Volgens Canal Productions, zo blijkt uit rechtbankstukken die in handen zijn Variety, gaf Chase Robinson extreme bedragen uit aan taxiritten, supermarkten, restaurants en hotels. Robinson verliet in april dit jaar uit eigen beweging het bedrijf. Op dat moment had zij een jaarsalaris van ruim 270.000 euro. De firma stelt dat er op dat moment al een vermoeden was dat de werknemer, die een topfunctie had, zich schuldig zou hebben gemaakt aan bedrijfssabotage. Inmiddels is ook duidelijk geworden dat Robinson de frequent flyer-mijlen van De Niro gebruikte voor voordeligere, persoonlijke reizen.     

,,Zij  wordt verdacht van verduistering  van geld en het verspillen van astronomische hoeveelheden tijd aan het kijken van tv-series tijdens officiële werkuren”, staat in de aanklacht. Zo zou Robinson in vier dagen tijd 55 afleveringen van de komedie Friends hebben gekeken. ,,Op een ander moment keek zij in vier dagen 20 afleveringen van de series Arrested Development en Schitt’s Creek. Dat alles was natuurlijk op geen enkele manier onderdeel van haar werk voor Canal Productions.”

De oud-werknemer liet het, terwijl zij aan het Netflixen was, kennelijk breed hangen. Zo bestelde de vrouw voor haar tv-avondjes kaviaar en voor tienduizenden euro's superdeluxe etenswaren bij restaurants en bezorgdiensten. Alles ging af van de rekeningen van het bedrijf. Robinson is, zo blijkt uit haar LinkedIn-profiel, nog steeds werkzaam bij het bedrijf. Eerder deed ze de bezorgdheid over haar uitgaven af als ‘volstrekt belachelijk’. De vrouw heeft nog niet gereageerd op de claim die tegen haar is ingediend. Volgens Britse media zoals The Guardian, is zij niet voor commentaar bereikbaar.