Rapper Snelle wil meer dan alleen een hype zijn

BondigMet zijn hit Scars werd Snelle in een klap bekend. De 23-jarige rapper kan soms nog nauwelijks bevatten dat hij momenteel een van de populairste artiesten in Nederland is. Hij wordt op vrijwel elk festival in Nederland geboekt en zijn liedjes scoren ontzettend hoog in de hitlijsten. ,,Het voelt nog steeds alsof ik dat jongetje ben dat het ook probeert”, vertelt hij in een gloednieuwe aflevering van de serie Bondig.

Quote

Ik heb moeite om dat te accepteren

Snelle

Lars Bos, de echte naam van Snelle, groeide op met muziek van artiesten als Acda en de Munnik, de Stones en John Lennon. Toen hij ging puberen, ging hij op zoek naar zijn eigen identiteit. Hij kwam in de hiphop scene terecht, ondanks dat hij totaal geen kennis had van het genre en de bijbehorende cultuur. Snelle kwam er al snel achter dat hij zijn creativiteit kwijt kon in het schrijven van rapteksten. ,,Ik kon mijzelf onderscheiden door te gaan rappen. Ik denk dat ik dat toen heel chill vond”, vertelt hij voor de camera.

Hoewel Snelle geen onbekende was in de rapwereld - hij was in 2018 te bijvoorbeeld al te horen in de het muziekprogramma 101Barz -, brak hij pas echt door bij het grote publiek met zijn hit Scars. De boekingen vlogen om zijn oren en binnen een mum van tijd werd zijn hit zelfs platina (12 miljoen streams, red.). Nu reist hij de wereld over om op populaire vakantiebestemmingen voor de jeugd op te treden, is hij op televisie te zien en staat hij op dé festivals in Nederland.

Zeker, zijn succes is een droom die is uitgekomen. Maar al die tripjes, optredens en interviews vergen ook veel energie. ,,Ik heb geen tijd om echt heel erg na te denken”, doet de rapper uit de doeken. Dat hij soms wat minder lekker in zijn vel zit, heeft ook met de faam te maken. ,,Dat vind ik soms lastig om mee om te gaan”, geeft hij toe, terwijl hij een situatie schetst waarin hij ongevraagd werd gefilmd. ,,Ik weet ook heel goed dat het erbij hoort als artiest, maar ik heb moeite om dat te accepteren.” 

Jongetje

Zijn fans kunnen geen genoeg krijgen van zijn muziek, maar zelf vindt Snelle het maar ‘awkward’ om zichzelf aan te horen. ,,Het voelt nog steeds alsof ik dan ook dat jongetje ben dat het ook probeert”, geeft hij goudeerlijk toe. Maar alles went uiteindelijk, al geldt dat nog niet helemaal voor zijn financiële status.

Hij trakteerde zichzelf op een Audi, kocht een tas van Gucci als cadeautje en zijn ouders worden ook verwend. Toch bekruipt de rapper soms een schuldgevoel. ,,Ik weet ook dat heel veel mensen dat niet kunnen. Dan loop ik met een schuldgevoel de winkel uit.” Maar, realiseert de rapper zich dan weer: ,,Ik werk er echt hard voor.” 

Hoe Snelle zijn toekomst voor zich ziet? ,,Ik besef heel goed dat ik nu supergaande ben. Super relevant en iedereen wil mij boeken. Snelle op je feestje is fantastisch, maar dat moet over drie jaar óók nog zo zijn.” Hij hoopt dan ook dat hij serieus wordt genomen om de muziek die hij maakt, en niet voor ‘eventjes’  in the picture staat. Want het laatste wat hij wil, is een hype zijn.

Volledig scherm
Rapper Snelle © AD Bondig
 1. ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’
  PREMIUM
  Carine Crutzen

  ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’

  Topactrice Carine Crutzen (58) kun je kennen als Beatrix in de film Majesteit. Ook speelde ze onder andere in De Daltons, Vuurzee en Oud Geld. Ze draagt een tragisch verhaal met zich mee: nadat haar ouders waren overleden en hun as was uitgestrooid over Limburgse beekjes, bleef ze letterlijk en figuurlijk verweesd achter. Ze besloot een autobiografische roman te schrijven. Het werd een pijnlijk eerlijk boek.
 2. Operazanger Henk Poort scoort met metalversie Sound of Silence
  Beste Zangers

  Operazan­ger Henk Poort scoort met metalver­sie Sound of Silence

  Opera- en musicalzanger Henk Poort heeft gisteravond diepe indruk gemaakt op de kijkers van tv-programma Beste Zangers. Nightwish-zangeres Floor Jansen was de hoofdgast van de avond en daarom ging de bariton volledig uit zijn comfortzone door een metalversie te zingen van Simon & Garfunkels The Sound of Silence. Dat werd gewaardeerd in binnen- en buitenland: Poort staat op nummer 1 op iTunes en Nightwish-fans uit alle windstreken schuiven hun enthousiasme niet onder stoelen of banken op YouTube.