Volledig scherm
Paul de Leeuw in een oude aflevering van Ranking The Stars. © roy beusker

Ranking the Stars keert terug en verhuist naar RTL

updateRanking the Stars keert terug op televisie. Het programma verhuist naar RTL, dat het programma over heeft genomen van BNNVara. De presentatie blijft in handen van Paul de Leeuw, die vorig jaar naar RTL verkaste. De zender bevestigt dat het programma dit najaar te zien zal zijn bij RTL 5.

Ranking the Stars, van origine een Japans format, was vijftienen seizoenen te zien bij de publieke omroep. In december 2006 was de eerste aflevering op de Nederlandse televisie. In de show krijgen bekende Nederlanders een stelling voorgelegd en ‘ranken’ zij elkaar. De champagne vloeit rijkelijk tijdens de opnames. Paul de Leeuw presenteerde vrijwel alle seizoenen, alleen in 2009 werd hij tien afleveringen vervangen door Sander Lantinga en Sophie Hilbrand. Daarna keerde hij weer terug als presentator.

RTL liet al weten Ranking the Stars ‘een interessant programma te vinden dat het RTL past’. De opnames zijn nog niet gestart. Nu keert het dus terug op RTL 5. ,,De scherpte en humor van het programma passen heel goed bij wat onze kijkers daar van ons willen zien”, zegt RTL-programmabaas Peter van der Vorst in een reactie. ,,‪Paul de Leeuw‬ is met zijn team bezig met de voorbereidingen en werkt aan de samenstelling van het panel. Daarover binnenkort meer.”

Ranking The Stars moest weg bij de publieke omroep, omdat het programma te veel entertainment zou zijn. ,,Ranking the Stars mist een maatschappelijke component", stelde BNNVara-baas Gert-Jan Hox eerder. ,,Voor dat programma werd na het vertrek van presentator Paul de Leeuw naar RTL, even overwogen met een ander gezicht door te gaan, maar we kwamen toch al vrij snel tot de conclusie ermee te stoppen.”