Volledig scherm
Paul de Leeuw in een oude aflevering van Ranking The Stars. © roy beusker

Ranking the Stars keert terug en verhuist naar RTL

updateRanking the Stars keert terug op televisie. Het programma verhuist naar RTL, dat het programma over heeft genomen van BNNVara. De presentatie blijft in handen van Paul de Leeuw, die vorig jaar naar RTL verkaste. De zender bevestigt dat het programma dit najaar te zien zal zijn bij RTL 5.

Ranking the Stars, van origine een Japans format, was vijftienen seizoenen te zien bij de publieke omroep. In december 2006 was de eerste aflevering op de Nederlandse televisie. In de show krijgen bekende Nederlanders een stelling voorgelegd en ‘ranken’ zij elkaar. De champagne vloeit rijkelijk tijdens de opnames. Paul de Leeuw presenteerde vrijwel alle seizoenen, alleen in 2009 werd hij tien afleveringen vervangen door Sander Lantinga en Sophie Hilbrand. Daarna keerde hij weer terug als presentator.

RTL liet al weten Ranking the Stars ‘een interessant programma te vinden dat het RTL past’. De opnames zijn nog niet gestart. Nu keert het dus terug op RTL 5. ,,De scherpte en humor van het programma passen heel goed bij wat onze kijkers daar van ons willen zien”, zegt RTL-programmabaas Peter van der Vorst in een reactie. ,,‪Paul de Leeuw‬ is met zijn team bezig met de voorbereidingen en werkt aan de samenstelling van het panel. Daarover binnenkort meer.”

Ranking The Stars moest weg bij de publieke omroep, omdat het programma te veel entertainment zou zijn. ,,Ranking the Stars mist een maatschappelijke component", stelde BNNVara-baas Gert-Jan Hox eerder. ,,Voor dat programma werd na het vertrek van presentator Paul de Leeuw naar RTL, even overwogen met een ander gezicht door te gaan, maar we kwamen toch al vrij snel tot de conclusie ermee te stoppen.”

 1. ‘Ik was zo depressief dat ik dacht: als ik nu onder een auto loop, ben ik blij dat het afgelopen is’
  PREMIUM
  Interview

  ‘Ik was zo depressief dat ik dacht: als ik nu onder een auto loop, ben ik blij dat het afgelopen is’

  Topactrice Carine Crutzen (58) kun je kennen als Beatrix in de film Majesteit. Ook speelde ze onder andere in De Daltons, Vuurzee en Oud Geld. Ze draagt een tragisch verhaal met zich mee: nadat haar ouders waren overleden en hun as was uitgestrooid over Limburgse beekjes, bleef ze letterlijk en figuurlijk verweesd achter. Ze besloot een autobiografische roman te schrijven. Het werd een pijnlijk eerlijk boek.
 2. Operazanger Henk Poort scoort met metalversie Sound of Silence in Beste Zangers

  Operazan­ger Henk Poort scoort met metalver­sie Sound of Silence in Beste Zangers

  Opera- en musicalzanger Henk Poort heeft gisteravond diepe indruk gemaakt op de kijkers van tv-programma Beste Zangers. Nightwish-zangeres Floor Jansen was de hoofdgast van de avond en daarom ging de bariton volledig uit zijn comfortzone door een metalversie te zingen van Simon & Garfunkels The Sound of Silence. Dat werd gewaardeerd in binnen- en buitenland: Poort staat in de top drie in iTunes en Nightwish-fans uit alle windstreken schuiven hun enthousiasme niet onder stoelen of banken op YouTube.