Martijn Kolkman
Volledig scherm
Martijn Kolkman © Q-music

Qmusic-dj Martijn Kolkman sleept Nachtwacht Award in de wacht voor beste nachtprogramma

Qmusic-dj Martijn Kolkman is de winnaar van de Nachtwacht Award 2020, de prijs voor beste nachtprogramma op de Nederlandse radio. De 41-jarige diskjockey hield Astrid de Jong (Radio 1), Rick van Velthuysen (Radio 2), Kevin van Arnhem (3FM) en Mischa Blok (Radio 1) achter zich.

Martijn Kolkman is sinds oktober 2018 te horen bij Qmusic, doordeweeks van 00.00 tot 02.00 uur en sindsdien heeft hij een vaste schare loyale fans weten op te bouwen. ,,Die loyaliteit is ook terug te zien in het aantal stemmen die Martijn heeft ontvangen”, zegt Richard Otto van Spreekbuis.nl, een van de initiatiefnemers van deze radioprijs.

Met het winnen van de Nachtwacht Award volgt Kolkman AD-columnist Özcan Akyol op, die het nachtprogramma Onze Man in Deventer maakte op Radio 1.

De radio-award is vernoemd naar het legendarische TROS-nachtprogramma Nachtwacht dat tot 1995 op radio 1 en 2 te beluisteren was. Dit programma werd gepresenteerd door onder andere Tom Mulder, Ferry Maat, Peter van Dam, Rob van Someren en Ron Brandsteder.