Ruud de Wild.
Volledig scherm
Ruud de Wild. © ANP Kippa

Podcast Ruud de Wild wordt mogelijk een tv-programma

Ruud de Wild denkt er serieus over na om in de toekomst zijn podcast 30 Minuten Rauw voor televisie te gaan maken. De dj werkt aan een tv-serie gebaseerd op zijn KRO-NCRV-reeks, verklapte hij vanochtend in Koffietijd.

,,Dat zijn we aan het testen”, vertelt Ruud, die vorig jaar april voor het eerst te horen was met zijn interviewpodcast. Of het programma daadwerkelijk op de buis komt, moet nog blijken. ,,Volgens mij mocht ik eigenlijk niets zeggen.”

Een woordvoerder van de omroep bevestigt dat er inderdaad ‘iets in ontwikkeling is’, maar dat het nog onzeker is of de serie er komt. Verdere details over het format wilde ze niet geven.

In 30 Minuten Rauw vraagt Ruud wekelijks een bekende Nederlander een halfuur het hemd van het lijf. Eerder dit jaar won hij de Dutch Podcast Award in de categorie Kunst, Cultuur & Muziek.

  1. Bas Smit laat dochter (8) zijn haar knippen tijdens livestream: ‘Klamme handjes’

    Bas Smit laat dochter (8) zijn haar knippen tijdens livestream: ‘Klamme handjes’

    Bas Smit heeft vandaag misschien wel voor de grootste uitdaging ooit in zijn leven gestaan: hij liet zijn 8-jarige dochter Lola zijn lokken knippen. Dat ging niet zonder slag of stoot, Smit werd in zijn nek én oor geknipt, tot aan bloedens toe. Ruim 24.000 mensen (een record voor Smit) schakelden in voor het tafereel dat live te volgen was op het Instagram-acount van Smit. ,,Ik zit helemaal met klamme handen hier’’, riep zijn vrouw Nicolette van Dam het meermaals uit in de livestream.