Volledig scherm
Pierre Bokma in De Blauwe Maagd. © VandePunt

Pierre Bokma wint Johan Kaart Prijs 2019

Pierre Bokma (63) mag op 1 juli in het DeLaMar Theater in Amsterdam de Johan Kaart Prijs voor het seizoen 2018/19 in ontvangst nemen. Dat heeft de jury, met daarin onder anderen André van Duin, vandaag bekendgemaakt.

De acteur krijgt de prijs voor zijn rollen in de voorstellingen Een man een man en #niksteverbergen van De verleiders. ,,Deze prijs is voor een acteur wiens enorme vakmanschap, toewijding en talent een brug slaat tussen het nog altijd wat hoogdrempelige repertoiretoneel en het wat lichtere theatergenre" staat er in het juryrapport. ,,Een prijs voor een acteur die het kijkgenot van zijn publiek altijd voorop stelt en zich steeds weer voor de volle honderd procent inzet om het beste uit zichzelf en zijn rollen te halen.’’

De Johan Kaart Prijs is een initiatief van theatermaker/regisseur/acteur John Lanting en impresario Jacques Senf. De naam is ontleend aan acteur Johan Kaart, die gedurende zijn hele carrière met grote toewijding rollen in blijspelen, kluchten en musicals heeft gespeeld.

In het verleden werd de prijs onder meer ook gewonnen door bekende namen als André van Duin, Youp van 't Hek, Jon van Eerd, Alex Klaasen en Simone Kleinsma.

Volledig scherm
De Verleiders © Paul Posse & MG!C
  1. Temptation Island-deelneemster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

    Temptation Is­land-deelneem­ster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

    Laura Moenaert (22), die te zien was in het meest recente seizoen van Temptation Island heeft op Instagram enkele gruwelijke foto’s gedeeld. De blondine beweert dat ze vier maanden geleden door enkele boze kijkers werd aangevallen omdat ze, naar hun mening, het RTL 5-programma verpest had. Laura kreeg tijdens de uitzendingen al vaker het verwijt dat ze ‘te saai’ was. ,,Ik heb een lastige periode achter de rug”, klinkt het openhartig.