Volledig scherm
© ANP

Paul Witteman stopt met presentatie Buitenhof

Paul Witteman (72) stopt eind dit jaar op zijn eigen verzoek met de presentatie van het wekelijkse, politieke discussieprogramma Buitenhof. Journalist Hugo Logtenberg (44) neemt namens BNNVARA de presentatie van het programma over. 

De andere presentatoren zijn Diana Matroos (VPRO) en Jort Kelder (AVROTROS).

De laatste Buitenhof-uitzending van Paul Witteman is op zondag 9 december. Hij presenteerde Buitenhof eerst van 1995 tot 2006, en daarna van 2014 tot heden. 

,,De live uitzendingen van Buitenhof zijn op de zondagmiddag, maar diezelfde middag presenteer ik ook al het live programma Podium Witteman. Twee liveprogramma’s achter elkaar is iets te veel van het goede’’, aldus Witteman. De presentator is ook bezig met het televisie-tweeluik Uit coma bij BNNVARA.

Gert-Jan Hox, content-directeur van BNNVARA: ,,Wij zijn Paul zeer erkentelijk voor zijn jarenlange bijdrage aan Buitenhof. Gelukkig blijft hij behouden voor BNNVARA. We zijn al met hem in gesprek over een nieuw programma.’’

Hugo Logtenberg combineert zijn nieuwe job als presentator met zijn werk als onderzoeksjournalist voor NRC Handelsblad. Logtenberg werkte eerder als journalist voor Het Parool. ,,Met Hugo verwachten we een uitstekende opvolger voor Paul te hebben aangetrokken. Hij leidde eerder de politieke redactie van NRC en nu de onderzoeksjournalistieke redactie van die krant. Als politiek interviewer op tv is hij nieuw, maar we hebben veel vertrouwen in Hugo voor de toekomst’’, aldus Hox.