Matt Damon in Suburbicon
Volledig scherm
Matt Damon in Suburbicon © PR

Oscarseizoen met bizarre films barst los in Venetië

Het 74ste Filmfestival van Venetië, dat vanavond begint, bevat dit jaar tal van bizarre filmverhalen. Een vrouw die verliefd wordt op een zeemonster of een echtpaar dat zich vrijwillig letterlijk laat verkleinen. Veel films worden nu al getipt als Oscarfavorieten.

 1. Derksen noemt aangifte Baudet ‘voor de bühne’, OM ziet in verspreking ‘mogelijke opruiing’
  liquidatie-rel

  Derksen noemt aangifte Baudet ‘voor de bühne’, OM ziet in verspre­king ‘mogelijke opruiing’

  Johan Derksen heeft woensdagavond in Veronica Inside kort gereageerd op de aangifte die Thierry Baudet tegen hem wil doen. De Forum voor Democratie-leider doet aangifte omdat Derksen in zijn programma zei dat Baudet moest worden ‘geliquideerd’. Direct na zijn uitspraak, zei Derksen dat het een verspreking betrof. Hij bedoelde naar eigen zeggen ‘dat ze Baudet uit de Kamer moeten schoppen’.
 2. ON: Andere omroepen sluiten stem van 'miljoenen Nederlanders' uit

  ON: Andere omroepen sluiten stem van 'miljoenen Nederlan­ders' uit

  Ongehoord Nederland verwijt de collega-omroepen die op journalistiek niveau niet meer willen samenwerken en praten met de aspirant-omroep hiermee ‘het geluid van miljoenen Nederlanders’ uit te sluiten. Dat stelde presentatrice Raisa Blommestijn vandaag in de uitzending van Ongehoord Nieuws. Zij noemt het besluit van omroepen WNL, MAX en KRO-NCRV om de samenwerking te verbreken van ‘zeer bedenkelijk niveau’.