Operation Mincemeat is stijf drama met een aangespoeld lijk in de hoofdrol
filmrecensieSoms is de waarheid ongeloofwaardiger dan het meest vergezochte filmplot. Dat geldt zeker voor het oorlogsverhaal dat in de Britse film Operation Mincemeat wordt verteld.
Geen schrijver of scenarist zou op het idee zijn gekomen om nazi-Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog om de tuin te leiden met een aangespoeld lijk dat in het bezit is van tas vol documenten. Die suggereren dat de geallieerden via Griekenland Europa gaan binnenvallen, terwijl zij eigenlijk een invasie via Sicilië voorbereiden.
Colin Firth speelt de man die aan het hoofd staat van deze missie. Met zijn team moet hij een overledene, een dakloze man, van een militaire achtergrond en privéleven voorzien zodat de nazi’s er zeker van zijn dat zij een geheim agent in de schoot geworpen hebben gekregen.
Operation Mincemeat (Operatie Gehaktbal) is een beetje een stijf Brits drama met een paar subplots
Het merendeel van de film van John Madden (maker van Shakespeare in love) beslaat het verzinnen van een verleden voor de nepagent. Dat is ingewikkelder dan het lijkt, maar het team van Firth heeft er ook plezier in. Dat op hetzelfde bureau ook Ian Fleming, de bedenker van James Bond, werkt kan geen toeval zijn. Heeft hij dit plan mede bedacht?
Operation Mincemeat (Operatie Gehaktbal) is een beetje een stijf Brits drama met een paar subplots (zoals huwelijksproblemen) die afbreuk doen aan het ongelofelijke verhaal: hoe de oorlog met een lijk werd gewonnen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Met video
Presentatiedebuut Snelle trekt 453.000 kijkers, reacties vol lof
Het presentatiedebuut van rapper Snelle in de nieuwe muziekshow I want your song heeft gisteravond 453.000 kijkers getrokken op SBS 6. Een voorzichtige score op primetime, maar het programma zorgde wel voor veel reacties op Twitter en viel vrijwel unaniem in de smaak. -
Anouk zou ‘zo veertig aangiftes’ kunnen doen: ‘Ik heb zelf in de schoenen van die vrouwen gestaan’
Als Anouk zou willen, zou de zangeres ‘zo dertig, veertig’ aangiftes kunnen doen. Dat zegt ze in een interview met Vogue. Anouk heeft het dan over de periode toen ze 14, 15 jaar was. ,,Toen ik eenmaal doorgebroken was kon niemand me meer iets maken, ik was toughened up.” -
podcast
Corina: ‘Ik was blij met de diagnose, er is geen grotere hel dan onverklaarbare kinderloosheid’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. -
Energierekening
Valentijn (38): ‘Een groot deel van mijn energiekosten wordt vergoed door mijn werkgever’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Valentijn (38) uit Leeuwarden. -
PREMIUMOranje Franje
Wat Mabel droeg vond ik iets te kort, soms is een jurk gewoon niet voor je gemaakt
Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: een vermaakte hoed voor Máxima.
-
PREMIUM
Duizendpoot Marlijn Weerdenburg dendert door, nieuw gezicht van DNA Onbekend
Na een pittig jaar stoomt acteur, presentator en zangeres Marlijn Weerdenburg (39) door. Ze werkt aan een eigen theatertour en wordt het nieuwe gezicht van tv-programma DNA Onbekend. -
NPO-serie Deep shit met Jennifer Hoffman krijgt geen tweede seizoen
De NPO-komedie Deep shit krijgt geen tweede seizoen. Dat heeft hoofdrolspeelster Jennifer Hoffman gemeld op Instagram. -
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari.