Het Mediapark in Hilversum.
Volledig scherm
Het Mediapark in Hilversum. © ANP

NPO: ‘Ook wij vinden dat het publieke bestel moet veranderen’

Ook de Nederlandse Publieke Omroep (NPO stelt dat het publieke bestel in Nederland moet veranderen. Dat zegt Frederieke Leeflang, voorzitter Raad van Bestuur NPO, in een reactie op het rapport dat het Commissariaat van de Media vandaag publiceerde.

 1. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’
 2. Ongehoord Nederland bespot rapport ombudsman, NPO geeft geen tussentijdse reactie

  Ongehoord Nederland bespot rapport ombudsman, NPO geeft geen tussentijd­se reactie

  Presentatoren van Ongehoord Nederland hebben vandaag in het programma Ongehoord Nieuws het rapport van de NPO-ombudsman over de omroep bespot. Presentator Arlette Adriani, bekend van onder meer Astro TV, suggereerde dat zij en haar collega Ahmed Aarad maar ‘een cursusje doorvragen gaan doen deze zomer’. Een van de verwijten van de ombudsman was dat de presentatoren van ON zelden doorvragen als gasten ongefundeerde of niet-feitelijke uitspraken doen.