Volledig scherm
Dynasty © Netflix

Nieuwe afleveringen Dynasty pas in 2020 op Netflix

Het geduld van de fans van Dynasty wordt flink op de proef gesteld de komende maanden. Nieuwe afleveringen van de hitserie worden namelijk pas in 2020 verwacht. Dat meldt het Nederlandse account van de streamingdienst op sociale media.

‘We moeten jullie geduld testen (met pijn in ons  hart): de afleveringen van het laatste seizoen zijn in 2020 beschikbaar. We know’, luidt de mededeling, gevolgd door een huilende emoticon. Netflix stelt daarom wat andere alternatieven te hebben, maar daar hebben de lezers van het bericht geen oren naar.

Fans van de serie vragen zich maar een ding af: ‘Wanneer in 2020 dan? Are we talking januari or december?', luidt de vraag van een trouwe kijker. Anderen zijn van mening dat het aanbod van Netflix steeds slechter wordt. Zo schrijft iemand: ‘Wat belachelijk. Dit zet aan tot illegaal streamen.’ 

Netflix houdt in het midden vanaf wanneer de serie in 2020 precies te zien is. De Amerikaanse producenten lassen namelijk een winterstop in, waardoor de mogelijkheid bestaat dat de serie begin 2020 al te zien is. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het aannemelijk dat Netflix alle afleveringen voorlopig inhoudt en het volledige seizoen in een keer zal publiceren.

Deal

Hoogstwaarschijnlijk heeft de vertraging van Dynasty te maken met de gewijzigde samenwerking tussen Netflix en CW. Tijdens de contractperiode had Netflix de internationale streamingrechten voor alle series. Dit hield in dat gloednieuwe afleveringen een paar dagen na de uitzending in Amerika bij ons op Netflix te zien waren. Omdat het contract niet langer geldt, heeft Netflix niet meer de mogelijkheid om elke losse aflevering te streamen na de lancering.

Het huidige Dynasty is een remake van de hitserie uit de jaren tachtig. Twee vermogende families, de Carringtons en de Colbys, belanden dagelijks in opmerkelijke situaties. Vooral hun vermogen speelt een belangrijke rol in de reeks.