Volledig scherm
PREMIUM
Danny Vera. © ANP Kippa

Nichtje vertelt Danny Vera over Top 2000-stunt: 'Ongelooflijk’

POLLDanny Vera heeft geschiedenis geschreven in de Top 2000. Hij moet weliswaar Queen, The Eagles en Billy Joel nog voor zich laten, maar hij komt binnen op vier. Een prestatie die nog nooit vertoond is. De 42-jarige Zeeuw is met stomheid geslagen door het nieuws. ,,Ik had altijd het idee dat mensen niet naar de tekst luisterden.”

Terwijl hij zijn nieuwe liveplaat aan het inpakken was in zijn kelder, kreeg Danny Vera een berichtje van zijn nichtje. ‘Gefeliciteerd, gast met plek vier’. De zanger zat zelf echter niet te luisteren naar Radio 2 en reageerde spottend: ‘Ja en ik had het niet eens over beffen’. Daarmee doelde hij op zijn vierde plek met Roller Coaster in de verkiezing van Song van het Jaar-verkiezing van 3voor12, waarin Merol met Hou je bek en bef me de eerste plek innam. ,,Ging het over de Top 2000. Ja, dat wist ik ook niet”, reageert Vera lachend.

  1. Simon Cowell loopt boos weg bij auditie van man die portret schildert met geslacht

    Simon Cowell loopt boos weg bij auditie van man die portret schildert met geslacht

    Britain's Got Talent-jurylid Simon Cowell is woest de zaal uit gelopen tijdens de auditie van de excentrieke Australische kunstenaar Tim Patch (70), die al sinds 2006 schildert met zijn geslachtsdeel. Patch, die optreedt onder de naam Pricasso, wilde op het podium in een paar minuten tijd een kleurig dubbelportret maken van Cowell en zijn collega David Walliams. Maar al bij de eerste ‘kwaststreken’ drukte eerstgenoemde op de rode knop, wat zoveel betekent als ‘per direct opkrassen’.