Volledig scherm
Prins Harry. © EPA

Neonazi die prins Harry ‘verrader van het ras’ noemde moet vier jaar de cel in

Een extreemrechtse student die prins Harry een ‘verrader van het ras’ noemde moet ruim vier jaar de cel in voor het aanzetten tot terrorisme. De afbeelding van prins Harry met een pistool tegen zijn hoofd, tegen een bloederige achtergrond met een hakenkruis, verscheen in augustus op een internetplatform dat vooral door uiterst rechts wordt gebruikt.

De student is een negentienjarige jongen uit Leeds. De afbeelding van de prins, die een paar maanden voor publicatie van de afbeelding was getrouwd met Meghan Markle, noemde de rechter vandaag ‘weerzinwekkend en misdadig’, met de duidelijke bedoeling aan te zetten tot terrorisme.

In dezelfde zaak kreeg een andere extreemrechtse verdachte, een 18-jarige jongen uit Londen, anderhalf jaar cel opgelegd. Beiden maakten volgens de BBC deel uit van de Sonnenkrieg Division, een neonazi-groepering die de politie ziet als het meest extreemrechts in het Verenigd Koninkrijk.

  1. Kroonprins Haakon: Mette-Marit heeft spijt van contact met Jeffrey Epstein

    Kroonprins Haakon: Met­te-Ma­rit heeft spijt van contact met Jeffrey Epstein

    De Noorse kroonprinses Mette-Marit heeft Jeffrey Epstein waarschijnlijk ontmoet via gezamenlijke kennissen die ook contacten hadden met de stichting van Bill en Melinda Gates. Mette-Marit en Epstein zochten bij die Foundation ondersteuning voor hun werkzaamheden en goede doelen. Dat meldt Dagens Næringsliv, de Noorse krant die eerder deze week onthulde dat de kroonprinses een aantal ontmoetingen heeft gehad met Epstein.