Volledig scherm
Modeontwerper Addy van den Krommenacker tijdens zijn fashionshow Bosch by Addy. © ANP Kippa

Modeontwerper Addy van den Krommenacker vraagt faillissement aan

Een zware dag voor Addy van den Krommenacker. De modeontwerper uit Den Bosch heeft zijn faillissement aangevraagd. Dat laat hij vandaag in een video via Twitter weten.

Krommenacker stelt in het twee minuten durende filmpje er alles aan gedaan te hebben om een faillissement te voorkomen. ,,Het was een lang traject. En zelfs gisteren kon ik echt niet geloven dat het zou gebeuren. Ik heb altijd vol plezier mijn werkzaamheden gedaan”, vertelt hij.

Volgens de ontwerper is het modelandschap veranderd. ,,Mensen hebben ander koopgedrag, ze kopen online en zijn niet meer naar stenen winkels te krijgen.” Een gegeven dat Krommenacker absoluut niet begrijpt. ,,Hier krijg je advies, hier kun je vakmanschap genieten.”

Krommenacker stelt dat zijn faillissement niet alleen aan de verandering van het modelandschap ligt. ,,Naast alles vond ik het ook moeilijk om de winkels te managen, het vinden van goed en gemotiveerd personeel, het ziekteverzuim... Dat alles viel me zwaar", zegt hij zichtbaar geraakt. ,,Ook het vinden van een goede opvolger, iemand met dezelfde energie en drive als ik, het is me niet gelukt.”

Toekomst

Stoppen met ontwerpen, daar moet de ontwerper nog niet aan denken. ,,Het zit in mijn bloed, dat is mijn passie en mijn leven. Ik dank jullie allemaal voor alle interesse die jullie altijd in mij getoond hebben", sluit hij zijn video af.

De ontwerpen van Van den Krommenacker, die een winkel heeft in de Bossche binnenstad, worden onder meer gedragen door Tanja Jess en Willeke Alberti. Chantal Janzen droeg op haar trouwdag een creatie van zijn hand.

Volledig scherm
De Meilandjes straalden in creaties van Addy van den Krommenacker tijdens het Televizier-gala. © ANP