Volledig scherm
Acteur Sylvester Stallone © EPA

Misbruikzaak Sylvester Stallone opnieuw onder de loep genomen

Openbare aanklagers van Los Angeles gaan een aanklacht tegen Sylvester Stallone, die in december 2017 werd ingediend, opnieuw onder de loep nemen. Een vrouw beweert dat ze 27 jaar geleden verkracht is door de Rocky-acteur, iets wat hij hardnekkig ontkent.

Een woordvoerder van het district van LA meldde dat de zaak nu wordt bekeken door een speciale 'sex crimes'-groep, maar wilde verder niet in detail treden. Dat meldt Reuters.

Eerder ontkende 'Sly' al dat hij in de jaren 80 een minderjarig meisje zou hebben gedwongen tot een trio met hem en zijn toenmalige bodyguard. Het misbruik zou in 1986 hebben plaatsgehad in een hotel in Las Vegas. Het vermeende slachtoffer was destijds zestien jaar. 

Volgens het slachtoffer zou Stallone haar gesommeerd hebben te zwijgen. Hij zou haar bovendien hebben gedreigd toe te takelen als ze wel haar mond open zou trekken. De vrouw deed uiteindelijk geen aangifte, omdat ze zich vernederd voelde en zich schaamde.

Het management van de Rocky-acteur heeft nog niet gereageerd op de recente ontwikkelingen.

  1. De dag dat ik Robert Long ontmoette… is vooral een brave avond
    PREMIUM
    recensie

    De dag dat ik Robert Long ontmoette… is vooral een brave avond

    Vorig jaar nog, het jaar waarin hij 75 zou zijn geworden, werd Robert Long (1943-2006) geëerd met een hommage door onder anderen Richard Groenendijk, Karin Bloemen en Gerard Cox. Nu is er dan De dag dat ik Robert Long ontmoette... waarin Maaike Widdershoven, Wil van der Meer, Julia Herfst en Roberto de Groot een muzikale ode brengen aan de zanger en kleinkunstenaar, die zijn werk met zoveel engagement, satire en cynisme kruidde (kerk, macht, het benepen burgerdom), maar evenzeer een gevoelige en liefdevolle tekstdichter was.