Volledig scherm
Metallica. © ANP Kippa

Metallica doneert 250.000 euro voor bouw kinderziekenhuis in Roemenië

De Amerikaanse heavy metalband Metallica heeft een opvallende donatie gedaan. De groep trad gisteren op in Boekarest en besloot geld te schenken voor het eerste kinderoncologieziekenhuis daar. Oprichters achter het project zijn met stomheid geslagen, maar dolblij met de donatie van 250.000 euro. ‘Dit is een gebaar waar we niet eens over durfden te dromen.’

,,Het laatste deel van onze Europese tour begint met een zeer speciale donatie’’, aldus Metallica in een verklaring. Het gaat om een bedrag van 250.000 euro dat de Amerikaanse rockers overmaken naar de Roemeense stichting Daruieste Viata. Die stichting zit achter een project om een ​​oncologieziekenhuis op te zetten. 

Carmen Uscatu, een van de twee oprichters van de stichting, vertelt tegen het Franse Europe1 dat ze haar geluk niet op kan. ,,Het is een gebaar waar we niet eens over durfden te dromen. Ons doel is om een ​​beetje vreugde te brengen aan zieke kinderen, net zoals Metallica fans over de hele wereld gelukkig maakt.’’

Ze trekt zich het lot van zieke kinderen in Roemenië sterk aan. In het land zijn de overlevingskansen van kanker het laagst van Europa en kindersterfte ligt er twee keer boven het Europese gemiddelde. Uscatu lanceerde in 2017 een project voor de bouw van het ziekenhuis. Nu, twee jaar later, is er al tien miljoen euro aan particuliere donaties ingezameld. De bouw is inmiddels gestart.

 1. Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Een nieuw filmpje van realityster Kim Kardashian zorgt voor heel wat beroering op sociale media. Dochtertje Chicago (19 maanden oud) heeft een korenslang om haar nek en houdt kop en staart in haar handjes vast. Het meisje geniet en maakt dat ook duidelijk met wilde handbewegingen. Kim is duidelijk trots op haar dochtertje, en schreef bij het filmpje: ,,Mijn moedige meisje”, maar niet iedereen is zo blij met de beelden.
 2. Liefdesverdriet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date
  Temptation Island

  Liefdesver­driet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date

  Het was de kijkers van Temptation Island al duidelijk dat Yasmin helemaal klaar was met Thomas, maar vandaag moest Thomas daar zelf nog met zijn eigen ogen achter komen. Net nadat hij wakker was, ging het fotolijstje af waarin hij te zien kreeg hoe zijn vriendin met verleider Stuwey zoende. Dat leek in eerste instantie als een mokerslag binnen te komen, maar tijdens zijn date met Daniëlle was hij het voorval alweer vergeten en kon hij zijn handen niet van haar af houden.