Volledig scherm
PREMIUM
Rob de Nijs. © ANP Kippa

‘Met de diagnose Parkinson blijkt ook Rob de Nijs eindig’

Bekenden en bewonderaars reageren geschrokken op het nieuws dat Rob de Nijs een punt zet achter zijn rijke carrière. Vandaag werd bekend dat de 76-jarige zanger lijdt aan de ziekte van Parkinson. ,,Met deze diagnose blijkt nu officieel ook Rob de Nijs eindig.’’

Rob de Nijs (76) wil ondanks de ziekte niet dat zijn carrière als een nachtkaars uitgaat. Zolang zijn gezondheid het toelaat, maakt de Malle Babbe-zanger zijn huidige tour gewoon af, komt er nog een afscheidstournee langs alle provincies én een nieuw album. Typisch De Nijs, zeggen bekenden.

,,Rob gaat door tot de laatste snik. Zolang het kan, zal hij op het podium staan’’, aldus muziekkenner Leon Verdonschot. Hij volgde De Nijs maandenlang voor de documentaire Niet Voor Het Laatst, die eind vorig jaar in première ging. In de film zit een scène dat de gelauwerde artiest zich tijdens een jubileumconcert bewust is dat iedereen zijn trillende hand kan zien. Hij besluit het daar voor het eerst te benoemen. Het publiek troost hem met een applaus.

  1. Simon Cowell loopt boos weg bij auditie van man die portret schildert met geslacht

    Simon Cowell loopt boos weg bij auditie van man die portret schildert met geslacht

    Britain's Got Talent-jurylid Simon Cowell is woest de zaal uit gelopen tijdens de auditie van de excentrieke Australische kunstenaar Tim Patch (70), die al sinds 2006 schildert met zijn geslachtsdeel. Patch, die optreedt onder de naam Pricasso, wilde op het podium in een paar minuten tijd een kleurig dubbelportret maken van Cowell en zijn collega David Walliams. Maar al bij de eerste ‘kwaststreken’ drukte eerstgenoemde op de rode knop, wat zoveel betekent als ‘per direct opkrassen’.