Volledig scherm
Merel Westrik krijgt straks alle tijd om rustig haar nieuwe talkshow op Net5 op te bouwen. © ANP Kippa

Merel Westrik over talkshow: ‘Bloedveel zin in, maar ook doodeng’

Merel Westrik heeft knikkende knieën vanwege de presentatie van haar nieuwe, wekelijkse talkshow op Net 5. ‘Ik heb er bloedveel zin in. Maar het is ook doodeng.’

Dat vertelt de nieuwslezeres, die binnenkort RTL 4 verruilt voor de vrouwenzender, in de nieuwe LINDA. ,,Als ik kan werken met de juiste mensen en ik voel het in m’n buik, dan ga ik ervoor. Met knikkende knieën, dat wel. Maar dan spring ik echt wel.”

De angst is vooral ingegeven door haar eerdere ervaring met het presenteren van een talkshow. In de zomer van 2012 deed ze Half 8 Live, de vervanger van De Wereld Draait Door. ,,Toen werden er verschrikkelijke dingen over me gezegd; ik was een dom wijf, een lichtgewicht dat er alleen maar zat omdat ik zo leuk kon lachen. Dat kwetste me enorm, ook omdat ik wél mijn best deed.” 

Ze gaat ‘liever op haar bek dan dat ze een veilig leven leidt’. ,,Het is een zoektocht, je carrière, je zult af en toe mislukken. Ik heb er ook een hekel aan als mensen doen alsof dat pad een pad vol rozenblaadjes is. Dat is het niet. En dat is niet erg, als je maar alles geeft wat je in je hebt”,  vertelt ze in het interview.

Geen koffiepraat

De nieuwe talkshow wordt volgens bedenkster Linda de Mol, de nieuwe creatief directeur van Net 5, ‘geen koffiepraat of meisjesgebabbel, maar een actuele talkshow met onderwerpen die door vrouwen gekozen worden en altijd vanuit de female point of view’. De Mol schuift zelf geregeld aan in het praatprogramma. Westrik krijgt alle tijd om de talkshow op te bouwen, zegt de presentatrice in haar eigen blad. ,,Rustig opbouwen, geen druk om de fantastische kijkcijfers van De Grote Drie (Matthijs van Nieuwkerk, Eva Jinek en Jeroen Pauw, red.) te evenaren, niet uit het veld laten slaan door kritiek.” 

 1. Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Een nieuw filmpje van realityster Kim Kardashian zorgt voor heel wat beroering op sociale media. Dochtertje Chicago (19 maanden oud) heeft een korenslang om haar nek en houdt kop en staart in haar handjes vast. Het meisje geniet en maakt dat ook duidelijk met wilde handbewegingen. Kim is duidelijk trots op haar dochtertje, en schreef bij het filmpje: ,,Mijn moedige meisje”, maar niet iedereen is zo blij met de beelden.
 2. Liefdesverdriet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date
  Temptation Island

  Liefdesver­driet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date

  Het was de kijkers van Temptation Island al duidelijk dat Yasmin helemaal klaar was met Thomas, maar vandaag moest Thomas daar zelf nog met zijn eigen ogen achter komen. Net nadat hij wakker was, ging het fotolijstje af waarin hij te zien kreeg hoe zijn vriendin met verleider Stuwey zoende. Dat leek in eerste instantie als een mokerslag binnen te komen, maar tijdens zijn date met Daniëlle was hij het voorval alweer vergeten en kon hij zijn handen niet van haar af houden.