Volledig scherm
Martin Garrix is maandag verrast met een bijzondere onderscheiding. De dj kreeg een award in de vorm van een grote X voor tien miljard streams. © Hollandse Hoogte / ANP Kippa

Martin Garrix krijgt groot kruis voor 10 miljard streams

Martin Garrix is vandaag verrast met een bijzondere onderscheiding. De dj kreeg een award in de vorm van een grote X voor tien miljard streams.

‘10 MILJARD streams in de laatste drie jaar!!’, schrijft Martin bij foto's van de award op Instagram. ‘Teamwork, bedankt Sony Music.’ De award is niet alleen ter ere van het behalen van 10 miljard streams maar ook voor 2,5 miljard videoviews en 35 miljoen downloads.

Hoewel Martijn Garritsen, beter bekend als Martin Garrix, nog steeds razendpopulair is, is hij niet meer 's werelds populairste dj. Afgelopen weekeinde raakte hij die titel, gekoppeld aan de koppositie in de gerenommeerde DJ Mag Top 100, kwijt aan de Belgische broers Dimitri Vegas & Like Mike. Drie jaar lang wist Garrix de broers achter zich te houden, maar dit jaar moet hij genoegen nemen met een tweede plek.

EK

Gisteren werd bekend dat de Nederlandse DJ Martin Garrix  het officiële nummer voor UEFA EURO 2020 gaat produceren. Het EK van volgend jaar zal in twaalf landen verspreid over Europa gespeeld worden. Amsterdam behoort tot een van de twaalf speelsteden.

Het officiële nummer zal, in samenwerking met een vocalist, in de lente van 2020 bekendgemaakt worden. Beide artiesten zullen het nummer op 12 juni voor het eerst in zijn geheel laten horen tijdens de openingsceremonie van UEFA EURO 2020 in het Stadio Olimpico in Rome

  1. Cruyff Foundation geschokt na uitzending DWDD over onthullende biografie: ‘Erg laag en vals’

    Cruyff Foundation geschokt na uitzending DWDD over onthullen­de biografie: ‘Erg laag en vals’

    De Cruyff Foundation overweegt juridische stappen te nemen naar aanleiding van enkele geruchtmakende uitspraken van Auke Kok, de schrijver van het boek 'Johan Cruijff, de biografie'. De 63-jarige journalist vertelde gisteren in het tv-programma De Wereld Draait Door dat de in 2016 overleden Cruijff zich liet uitbetalen voor zijn werk voor de Cruyff Foundation, naar verluidt één miljoen euro per jaar.