Martien Meiland: Er moet geen overkill van mij komen

videoCamera-ervaring heeft hij al, maar toch is het nieuwe SBS6-programma Cash or Trash een uitdaging voor Martien Meiland. De kasteelheer uit Chateau Meiland moest voor het eerst echt iets presenteren. Hoewel het in het begin even wennen was, blikt Martien terug op een geslaagd presentatiedebuut.

,,Het was wel heel spannend, ik kreeg natuurlijk een nieuwe groep mensen om me heen. Ik dacht: kan ik het wel? Ik hoopte ook niet op een autocue of ingestudeerde zinnen. Ik wilde gewoon mezelf kunnen zijn, ik kan mezelf ook niet anders voordoen”, meent hij. Gelukkig kon Martien wel zijn eigen draai geven aan de presentatie van het nieuwe programma. ,,Het was even inkomen allemaal. Maar het ging hartstikke goed, iedereen zei al heel snel: je doet het fantastisch”, aldus de nieuwbakken presentator, die ook aan Qmusic-dj's Mattie en Marieke laat weten te hopen op zo'n 600.000 kijkers.

In zijn nieuwe programma begeleidt Martien mensen die hun waardevolle spullen laten taxeren door drie professionals en de items vervolgens proberen te verkopen aan een panel van vijf doorgewinterde handelaren. Of zijn presentatiedebuut nu naar meer smaakt, weet hij niet. ,,We moeten eerst kijken naar de kijkcijfers en de reacties. Als die oké zijn kan ik me voorstellen dat er een vervolg komt. Maar er moet ook geen overkill van Martien Meiland op tv komen.”

Chateau-waardig

Tijdens de opnames van Cash or Trash, dat vanavond van start gaat, heeft Martien de vreemdste en gekste voorwerpen voorbij zien komen. ,,Soms dacht ik: wat moét je ermee, wat een lelijk ding, maar andere dingen vond ik wel weer ‘chateau-waardig’.” Het item dat hem het meeste bij is gebleven, is een beeldje van een Engelse bulldog waar iemand mee binnenkwam. ,,Dat hondje heette Ernst en hij zag eruit als onze hond Bommel”, vertelt Martien lachend. ,,Ook had iemand een roze miniscooter waar ik onze kleine Claire zo in zag zitten”, zei hij over zijn kleindochter.

Een van de mooiste items van Martien zelf is natuurlijk de Gouden Televizier-Ring die hij onlangs met Chateau Meiland won. De Ring heeft een mooi plekje vergaard. ,,Die staat heel mooi onder een glazen stolp in de Grande Salon”, vertelt een trotse Martien. ,,De gasten zijn er weg van.”

Volledig scherm
Martien Meiland presenteert Cash or Trash © Wessel de Groot