Volledig scherm
De Hond was jarenlang te zien bij de NOS. © ANP

Marjon de Hond na negen jaar weer te zien als weervrouw

Weervrouw Marjon de Hond maakt haar comeback op televisie. De uit Tholen afkomstige De Hond gaat na negen jaar afwezigheid aan de slag bij RTL, waar ze zich zal ontfermen over het weerbulletin en buienradar. Eerder was ze te zien bij de NOS.

Waar RTL vooralsnog onbereikbaar is voor commentaar, praatte De Hond vanochtend op Radio Veronica haar mond voorbij. ,,Ik kan er nog niets over zeggen’’, liet ze in eerste instantie weten, maar toen nieuwslezer Jeroen Latijnhouwers over RTL begon, reageerde ze haar carrièrestap ‘erg leuk’ te vinden. ,,Supertof, toch? Ik miste het presenteren wel, dat vind ik toch wel erg leuk. En ik houd gewoon erg van het weer! Als het onweert, is dat toch ook fantastisch?’’

Wanneer De Hond op de buis te zien is, laat ze in het midden. Wel wil ze toegeven dat het weerbericht presenteren op een commerciële zender anders is dan bij ‘de publieken'. ,,Het is een beetje losser. Maar dat past goed.’’

De 47-jarige De Hond was tien jaar lang weervrouw bij de NOS. In 2010 nam ze ontslag toen ze te maken kreeg met een burn-out en een postnatale depressie. Daarna werkte ze als orthomoleculair therapeut.

Eerder werd al bekend dat RTL Z-presentator Marc de Jong een van de nieuwe weergezichten is bij RTL. Amara Onwuka en Dennis Wilt stappen over naar Talpa, waar ze Piet Paulusma gaan vervangen.