Volledig scherm
Jett Rebel met zonnebril bij DWDD © BNNVARA

Manager: Jett Rebel gebruikt helemaal niets

De manager van Jett Rebel ontkent dat de zanger gisteravond dronken en high van de coke aan tafel zat bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. Hij gebruikt nog steeds 'nul komma nul', zegt zijn manager. 

De 28-jarige Jelte Tuinstra, zoals Jett Rebel in het echt heet, droeg tot ergernis van veel DWDD-kijkers een zonnebril. Op Twitter wordt hem verweten dat hij 'ongeïnteresseerd', 'afwezig' en 'compleet van de wereld' overkwam in het item met collega-muzikanten Davina Michelle, André Hazes en Wende Snijders over de Grammy's die zondag werden uitgereikt. De uitzending werd door bijna 1,4 miljoen mensen bekeken.

,,Jammer dat Jett Rebel blijkbaar weer de weg kwijt is! Stuitend. Is er dan niemand die het op kan brengen om die Jett Rebel, die onder invloed aan tafel op een publieke zender verschijnt, te verwijderen?", schreef een kijker.

De muzikant kickte in juni 2016 af op advies van een psycholoog, die hem vertelde dat zijn drugsgebruik op den duur zijn muzikale creativiteit zou belemmeren. ,,Toen ik dat hoorde, werd ik helemaal wakker. Niet veel later heb ik al mijn wiet op een hoop gegooid en in brand gestoken", vertelde Tuinstra destijds. De muzikant dus al bijna drie jaar geen drank of drugs, zegt zijn manager nu tegen de Telegraaf: ,,Hij gebruikt helemaal niets.”

Volledig scherm
Jett Rebel met zonnebril bij DWDD © BNNVARA