Volledig scherm
A$AP Rocky. © AFP

Lowlands bevestigt: A$AP Rocky treedt gewoon op

A$AP Rocky staat dit weekend gewoon op Lowlands. Dat bevestigt de organisatie. De rapper, die in Zweden wordt verdacht van mishandeling, staat zondagavond in het schema ingepland. 

,,Hij is nooit afgekondigd of van het programma verdwenen", laat Lowlands in een toelichting weten. ,,Maar wij zagen ook wat er speelde, dat hij misschien niet zou komen. We hebben altijd te horen gekregen dat hij zou optreden als hij in de gelegenheid zou zijn. Vandaag hebben we van het management bevestiging gekregen dat hij komt.”

Tegen de Amerikaanse rapper loopt in Zweden nog altijd een rechtszaak wegens mishandeling. A$AP Rocky mag de uitspraak van de rechter, die morgen gepland staat, in vrijheid afwachten. Tegen de 30-jarige rapper is zes maanden cel geëist. Hij zat al ruim een maand vast in Zweden. Wat er gebeurt als de rapper morgen schuldig wordt bevonden, is onbekend. A$AP Rocky zelf blijft volhouden dat hij onschuldig is. Lowlands is in ieder geval blij met de bevestiging. ,,Het is fijn dat hij erbij is, online reageren onze bezoekers dan ook uitgelaten.”

A$AP Rocky werd op 2 juli aangehouden en zat sindsdien vast, tot grote onvrede van onder anderen de Amerikaanse president Donald Trump. Hij belde met de minister-president van Zweden, in de hoop de rapper op borgtocht vrij te krijgen. Zweden laat verdachten echter niet op borgtocht vrij.