Hilary Duff
Volledig scherm
Hilary Duff © Richard Shotwell/Invision/AP

Lizzie McGuire keert terug mét Hilary Duff

De tienerserie Lizzy McGuire wordt nieuw leven ingeblazen. Dat heeft Kevin Mayer, de baas van Disney+, bekendgemaakt op de grote fanbeurs D23 in Californië. Hilary Duff zal, net als vroeger, weer in de rol van Lizzie kruipen.

Hilary Duff zal in de nieuwe reeks als dertiger door het leven gaan. Ook woont ze inmiddels in New York. De actrice liet op het podium van D23 weten dat de animatieversie van Lizzie, die in de originele show haar gedachten en gevoelens weergaf, uiteraard ook terugkeert in de nieuwe serie, maar in tegenstelling tot de echte Lizzie nog steeds dertien jaar is.

Aanbod

Alhoewel Disney gisteren ook nog eens zes nieuwe titels onthulde voor de streamingservice van het bedrijf, is het niet van plan een eindeloos aanbod aan films en series te brengen. ,,Ons standpunt is dat we voor kwaliteit gaan, dat geven we meer prioriteit dan de kwantiteit”, aldus Mayer in een toelichting aan internationale media, waaronder BuzzE. ,,We zijn niet uit op een zo groot mogelijk volume, maar we gaan op zoek naar projecten en producten waar onze klanten interesse in hebben.”

Voor Disney+ zal dat vooral kindvriendelijke content zijn. Het bedrijf gaat de streamingservice gebruiken voor titels van huismerken Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. De meer volwassen programmering van zenders Fox, ABC en FX is te zien op een ander platform van het concern, Hulu. In tegenstelling tot Disney+, dat op 12 november gelanceerd wordt in de VS, Canada en Nederland, is Hulu niet beschikbaar buiten Noord-Amerika. ,,Nóg niet”, hint Mayer. ,,Maar mogelijk rollen we dat ook internationaal uit in de toekomst.”

Vanaf 12 november is de nieuwe streamingdienst van Disney, Disney+, te verkrijgen in Nederland. Een van de eerste publiekstrekkers moet The Mandalorian worden - een serie over een eenzame krijger in het Star Wars-universum. Bekijk de video: