Volledig scherm
Rapper Lil Nas X. © Richard Shotwell/Invision/AP

Lil Nas X: coming out was niet de bedoeling

Lil Nas X was aanvankelijk niet van plan om tijdens de Pride-maand uit de kast te komen. De rapper had van jongs af aan meegekregen dat homoseksualiteit ‘nooit oké zal zijn’ en vreesde dat hij fans zou verliezen als hij uit zou komen voor zijn geaardheid, vertelt hij in een interview met Time Magazine.

,,Ik ken de mensen die hier het meest naar luisteren, en ze accepteren homoseksualiteit niet’’, vertelt Lil Nas, die met Old Town Road momenteel een recordbrekende hit scoort

Maar tijdens de Pride-maand veranderde dat. Na zijn optreden op het Engelse muziekfestival Glastonbury besloot hij het zijn fans te vertellen. ,,Sommigen van jullie weten dit allang, sommigen van jullie kan het niets schelen’’, schreef de rapper bij een post op Twitter, die hij eindigde met een regenboog. ,,Ik zou het nooit gedaan hebben als ik niet op de een of andere manier door het universum zou zijn gepusht’’, zegt hij daar nu over. ,,In juni zie ik overal Pride-vlaggen en stellen die elkaars hand vasthouden - allemaal van die kleine dingen.’’

Achteraf is Montero Lamar Hill, zoals hij echt heet, blij dat hij het gedaan heeft. ,,Vorig jaar sliep ik op de grond in het huis van mijn zus, had ik geen geld, worstelde ik om mijn muziek aan de man te brengen, had ik dagelijks hoofdpijn, en nu ben ik homo’’, schreef hij in juli op Twitter.

 1. Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Een nieuw filmpje van realityster Kim Kardashian zorgt voor heel wat beroering op sociale media. Dochtertje Chicago (19 maanden oud) heeft een korenslang om haar nek en houdt kop en staart in haar handjes vast. Het meisje geniet en maakt dat ook duidelijk met wilde handbewegingen. Kim is duidelijk trots op haar dochtertje, en schreef bij het filmpje: ,,Mijn moedige meisje”, maar niet iedereen is zo blij met de beelden.
 2. Liefdesverdriet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date
  Temptation Island

  Liefdesver­driet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date

  Het was de kijkers van Temptation Island al duidelijk dat Yasmin helemaal klaar was met Thomas, maar vandaag moest Thomas daar zelf nog met zijn eigen ogen achter komen. Net nadat hij wakker was, ging het fotolijstje af waarin hij te zien kreeg hoe zijn vriendin met verleider Stuwey zoende. Dat leek in eerste instantie als een mokerslag binnen te komen, maar tijdens zijn date met Daniëlle was hij het voorval alweer vergeten en kon hij zijn handen niet van haar af houden.