Volledig scherm
© EPA

Latenightshows boeien David Letterman voor geen meter

David Letterman (69) heeft weinig interesse meer in latenightshows, zelfs niet in die van zijn opvolger Stephen Colbert. Op de vraag of hij zijn eigen dagelijkse Late Show mist, antwoordt hij eveneens ontkennend.

,,Het is interessant. Ik had gedacht dat ik de show zeker zou missen. Op de eerste uitzenddag van Stephen had ik zoiets van 'nou, dat is mijn probleem niet meer'. En eigenlijk ben ik dat blijven denken'', zegt Letterman in een interview dat NBC zondagavond uitzendt. ,,Ik heb jarenlang zoveel tijd gestoken in concentreren en focussen dat ik blij ben dat het voorbij is. Latenightshows interesseren me niet meer."

,,Ik ben blij voor de mannen en vrouwen die het nu doen. Ze doen dingen die ik niet kon. Dat is mooi. Er zouden trouwens meer vrouwen moeten zijn. Ik snap niet dat ze mijn show niet aan een vrouw hebben gegeven. Dat was leuk geweest." Op de vraag of CBS Letterman nog advies heeft gevraagd over zijn opvolging antwoordt hij: ,,Nee. Oh nee. Nee, ze hebben me helemaal niets gevraagd. Ze waren blij dat ik wegging."

Letterman nam vorig jaar afscheid van de Amerikaanse televisie, na een carrière van 33 jaar werd het tijd voor zijn pensioen.