Volledig scherm
© ANP

Koningspaar ziet zes Zeeuwse plaatsen in vijf uur

foto'sKoning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben vandaag voor hun streekbezoek aan Schouwen-Duiveland en Tholen een ambitieus programma afgewerkt. In 5,5 uur bezocht het koningspaar zes Zeeuwse plaatsen: Renesse, Kerkwerve, Bruinisse, Sint Philipsland, Sint Annaland en Tholen. De oversteek van Bruinisse naar de Anna Jacobapolder werd per boot gemaakt.

Volledig scherm
© ANP

Bij het bezoek werden zoals gebruikelijk tal van onderwerpen aangesneden en in sneltreinvaart behandeld. Van de ontwikkeling van het toerisme en de mogelijkheden die duurzame energie bieden in het als vakantieoord bekend staande Renesse, tot het gedrag van de watersporter en criminaliteit op het water bij de vaartocht en de gevolgen van de klimaatverandering voor de landbouw bij de stop in Sint Philipsland. Op Tholen stond de nieuwe bedrijvigheid centraal.

Het was het tweede streekbezoek dat Willem-Alexander sinds zijn troonsbestijging aan Zeeland brengt. Drie jaar geleden bezocht hij samen met Máxima Zeeuws-Vlaanderen, waar hij toen voor het eerst leerde over ‘glamping’: glamoureus kamperen. Die kennis komt dinsdag goed van pas want één van de gesprekken in Renesse vindt plaats in een ‘glamping tent’.

Het koningspaar had geen tijd om het bezoek aan Zeeland lang te laten uitlopen. Vanavond komt de voormalige secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon met zijn vrouw op audiëntie op Paleis Noordeinde.

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
  1. Giel en Malou blikken terug op date: De eerste kus was degelijk

    Giel en Malou blikken terug op date: De eerste kus was degelijk

    Giel Beelen (42) en zijn nieuwe liefde Malou (29) hebben vandaag op Radio Veronica voor de eerste keer teruggeblikt op hun first date. Zo doet Malou aan nieuwslezer Jeroen Latijnhouwers onder meer uit de doeken dat ze de eerste kus ‘nogal degelijk’ vond. Iets waar Giel compleet anders over denkt. ,,Voor mijn gevoel heb ik gewoon vet gezoend.” Het koppel is in ieder geval nog lang niet op elkaar uitgekeken. ,,Ik denk dat er nog veel dates volgen.’’