Zanger Till Lindemann van Rammstein bij een optreden op Wacken Open Air. Wellicht komt de band zondag naar Apeldoorn.
Volledig scherm
Zanger Till Lindemann van Rammstein bij een optreden op Wacken Open Air. Wellicht komt de band zondag naar Apeldoorn. © EPA

Komt Rammstein zondag naar Apeldoorn? Het zou zomaar kunnen!

Rammstein dat komende zondag in Apeldoorn te bewonderen is? Dat klinkt misschien wat ongeloofwaardig. Maar het zou zomaar kunnen. 

De wereldberoemde Duitse metalband kondigt op Twitter aan dat er iets speciaals staat te gebeuren in diverse Europese steden, waaronder zondag 19 mei in Apeldoorn.  De hoofdstad van de Veluwe wordt in één rijtje genoemd met onder meer Brussel, Berlijn en Wenen. 

Ook op het Apeldoornse stadhuis hebben ze het nieuws gelezen. Gemeentewoordvoerder Marcel Pater geeft aan dat het ook voor hem uit de lucht komt vallen. De band heeft geen vergunning voor iets aangevraagd. ,,Tot dusverre is mij niks bekend.’’ 

De metalband heeft net een nieuw studioalbum uit, het eerste in tien jaar, en staat volgende maand in De Kuip in Rotterdam.

  1. Emma Heesters wil nu ook solo Nederland veroveren: ‘Songfestival lijkt me leuk’
    PREMIUM

    Emma Heesters wil nu ook solo Nederland veroveren: ‘Songfesti­val lijkt me leuk’

    Emma Heesters heeft een omgekeerde start van haar carrière. Eerst brak de 24-jarige zangeres door op YouTube waar ze covers zingt met miljoenen volgers en een fanschare over de hele wereld tot gevolg. Ze heeft een platendeal in Amerika in haar zak. Vandaag lanceert ze daarentegen pas haar eerste solosingle – ook nog eens in het Nederlands – Waar ga je heen. ,,Eerst maar eens met mijn eigen muziek in Nederland voet aan de grond krijgen.”