Volledig scherm
Voormalig RTL-programmadirecteur Erland Galjaard gaat naar Talpa. © ANP Kippa

Kogel door de kerk: Erland Galjaard aan de slag bij Talpa

Met ingang van 1 februari gaat Erland Galjaard aan de slag bij Talpa Network. Hij wordt er strategisch adviseur. De komst van Galjaard naar het bedrijf van John de Mol hing al lang in de lucht, maar is nu officieel bevestigd.

Oud RTL-programmadirecteur Galjaard werd al maanden in verband gebracht met Talpa Network. Hij stapte in mei vorig jaar na 21 jaar op bij RTL voor een ‘creatieve sabbatical’. Begin deze maand werd bekend dat Galjaards echtgenote Wendy van Dijk van RTL naar SBS gaat. Dat maakte de geruchten over een overstap van Galjaard nog sterker. 

Erland Galjaard reageert enthousiast op zijn nieuwe functie binnen het bedrijf van John de Mol. ,,Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik graag met John werk. Ik verheug me erop om met hem bij Talpa Network iets heel moois op te bouwen.’’

Quote

Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik graag met John werk

Erland Galjaard

Bij zijn nieuwe baas krijgt Galjaard de functie van strategisch adviseur. ‘In deze functie gaat hij over alle vormen van content bij Talpa Network inhoudelijk advies geven’, laat Talpa in een persbericht weten. ‘Hij zal een grote rol spelen bij de integratie van de content over alle platformen van het mediabedrijf.’ 

Galjaard zal drie dagen in de week bij Talpa Network gaan werken. De rest van zijn tijd blijft hij besteden aan zijn activiteiten in zijn eigen bedrijf, Creative Souls.   

  1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

    Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

    Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.