Volledig scherm
© ANP Kippa

Jörgen Raymann debuteert in musical Hello Dolly

updateJörgen Raymann heeft een opvallende klus te pakken. De 52-jarige cabaretier gaat naast Paul de Leeuw de mannelijke hoofdrol spelen in de nieuwe Nederlandse versie van hitmusical Hello Dolly!. Zij wisselen de rol af omdat De Leeuw ook onder contract staat bij RTL.

Dat hebben MediaLane en De Theateralliantie, die het stuk samen produceren, vandaag bekendgemaakt. Eerder werd al bekend dat Simone Kleinsma naast De Leeuw op het toneel zou staan.

Volledig scherm
© ANP Kippa

De musical Hello Dolly! (de eerste productie van Iris van den Ende, de dochter van Joop van den Ende) vertelt over een koppelaarster die zichzelf heeft voorgenomen de selfmade miljonair Horace Vandergelder voor zich te winnen. Zij doet dit terwijl de twee winkelbedienden van Vandergelder voor het eerst naar New York reizen om echte liefde te vinden. Kleinsma speelt de rol van Dolly Levi; De Leeuw en Raymann zullen te zien zijn als Horace Vandergelder.

Volledig scherm
© ANP Kippa

,,Er stonden nog twee dingen op mijn bucketlist: een theatervoorstelling en een musical’’, vertelt Raymann nog steeds beduusd aan het AD. ,,De eerste kan ik al afstrepen (de acteur stond samen met Huub Stapel op de planken in de voorstelling Vastgoed BV, red.), de tweede straks ook. En dan krijg je ook nog eens zo’n mooie titel als Hello Dolly! in de schoot geworpen.’’