Jeangu Macrooy.
Volledig scherm
Jeangu Macrooy. © ANP

Jeangu zat in dip na annuleren Eurovisiesongfestival

Jeangu Macrooy ging even door een dal nadat het Eurovisiesongfestival werd afgeblazen vanwege de coronacrisis. De zanger, die namens Nederland uit zou komen, heeft het nu echter een plekje kunnen geven.

,,Het was wel even een dipje, maar het gaat inmiddels wel beter hoor”, zegt Jeangu vandaag in een Instagram-video van Paul de Leeuw. ,,Het was gewoon even schakelen, want het ene moment ben ik in de drukste periode van mijn carrière en het andere moment is mijn agenda vrijwel leeg. Dat was wel even afkicken.”

Jeangu was al een maand of drie volledig gefocust op de voorbereidingen. Nu kunnen hij en zijn team een groot deel van de gemaakte plannen weggooien. ,,Het nummer mag helaas niet mee naar volgend jaar, dus alle plannen daarvoor zijn ook weg.”

Rust

Voorlopig zit Jeangu vooral thuis en gaat hij af en toe naar de studio om na te denken ‘over nieuw materiaal’. ,,Ik heb een bepaalde rust gevonden die ik al vier jaar niet heb gehad. Daar geniet ik nu ook wel even van, dat het voor mij een stressloze periode is.”

Of Jeangu straks zijn opwachting zal maken in het songfestivalalternatief Eurovision: Europe Shine A Light weet hij nog niet. ,,Ik weet nog niet precies hoe en wat. Dat krijg ik nog te horen, denk ik.”

Dit bericht bekijken op Instagram

@jeangu_macrooy

Een bericht gedeeld door paul de leeuw (@pauldeleeuw) op

Bekijk hier al onze video's over het songfestival: