Jamaicaanse is ’s werelds mooiste

Miss World 2019 / VIDEODe 23-jarige Miss Jamaica Toni-Ann Singh is in Londen gekroond tot Miss World. In haar spoor werd de Française Ophely Mezino tweede en eindigde Miss India Suman Ratansingh als derde.

De Braziliaanse Elis Coelho en Nyekachi Douglas uit Nigeria maakten de top 5 compleet. Voor Nederland deed Brenda Felicia Muste mee. Ze haalde de laatste twaalf niet en viel buiten de prijzen. Het was de 69ste keer dat de Miss World-verkiezing werd georganiseerd.

Winnares Toni-Ann Singh maakte tijdens de competitie indruk met haar vertolking van het nummer I Have Nothing van Whitney Houston. ,,Het publiek lag aan haar voeten’’, liet de organisatie in een tweet weten.

Na haar uitverkiezing zei Singh dat ze haar titel wil inzetten om ,,duurzame verandering’’ voor vrouwen en hun kinderen te bewerkstelligen. ,,Ik wil zorgen voor verandering die duurzaam is. Als het gaat om vrouwen, moet het iets zijn dat hun kinderen en de kinderen van hun kinderen een andere levenswaarde geeft’’, aldus de uitgelaten winnares nadat ze de kroon op haar hoofd had gekregen van de winnares van vorig jaar, de Mexicaanse Vanessa Ponce.

Volledig scherm
Miss Jamaica Toni-Ann Singh kan het nauwelijks geloven: ze is uitverkozen tot Miss World 2019. © AFP

‘Duurzame verandering’

Na haar uitverkiezing zei Singh dat ze haar titel wil inzetten om ,,duurzame verandering’’ voor vrouwen en hun kinderen te bewerkstelligen. ,,Ik wil zorgen voor verandering die duurzaam is. Als het gaat om vrouwen, moet het iets zijn dat hun kinderen en de kinderen van hun kinderen een andere levenswaarde geeft’’, aldus de uitgelaten winnares nadat ze de kroon op haar hoofd had gekregen van de winnares van vorig jaar, de Mexicaanse Vanessa Ponce.

Toen Singh werd gevraagd naar de waarde van schoonheidscompetities als de Miss World-verkiezing in tijden van #metoo en de strijd voor gelijkwaardigheid en respect voor vrouwen, zei de studente van de Florida State University dat schoonheid voor haar het minst belangrijke onderdeel was van haar overwinning.

,,Het is prima om dingen als schoonheid, kracht en dat soort dingen te vieren. Maar dit is zoveel meer’’, zei ze terwijl ze haar trotse ouders Jahrine en Bradshaw omhelsde.

Volledig scherm
Winnares Toni-Ann Singh (rechts), met de nummer twee, Miss Europe en Miss France Ophely Mezino. © EPA
Volledig scherm
De top 5 van de Miss World 2019 verkiezing (vlnr): winnares Miss Jamaica Toni-Ann Singh, de nummer drie Miss India Suman Ratansingh, nummer vier Miss Brazil Elis Coelho, nummer twee Miss France Ophely Mezino en nummer vijf Miss Nigeria Nyekachi Douglas. © AFP
Volledig scherm
Miss World 2019 Toni-Ann Singh met haar ouders Jahrine (rechts) en Bradshaw (links). © EPA