Volledig scherm
PREMIUM
© Shody Careman

In de laatste M klopte eindelijk alles

ANGELA KIJKT TVJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.

En toch is het jammer dat M nu zes weken moet stoppen. Of het nu kwam doordat redactie en presentatrice een extra tandje hadden bijgeschakeld voor de voorlopig laatste show, of dat ze juist hadden besloten alles gewoon eens los te laten, weet ik niet. Maar wat ik wel weet is dat de M van gisteravond de beste was tot nu toe.

Alles klopte. Eindelijk. Van de vrolijke discussie over het WK en voor welk land ‘we’ moeten juichen en een mij totaal onbekende zangeres die kennelijk ons meest succesvolle exportproduct is tot het interview met verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen, met het alleraardigste feitje dat ze boven een garage in Ridderkerk is geboren. Ridderkerk, hét fileknooppunt van Nederland. Zo’n detail benadrukken, daar houd ik van. En als toetje een aanstekelijk optreden van Broederliefde.

  1. De dag dat ik Robert Long ontmoette… is vooral een brave avond
    PREMIUM
    recensie

    De dag dat ik Robert Long ontmoette… is vooral een brave avond

    Vorig jaar nog, het jaar waarin hij 75 zou zijn geworden, werd Robert Long (1943-2006) geëerd met een hommage door onder anderen Richard Groenendijk, Karin Bloemen en Gerard Cox. Nu is er dan De dag dat ik Robert Long ontmoette... waarin Maaike Widdershoven, Wil van der Meer, Julia Herfst en Roberto de Groot een muzikale ode brengen aan de zanger en kleinkunstenaar, die zijn werk met zoveel engagement, satire en cynisme kruidde (kerk, macht, het benepen burgerdom), maar evenzeer een gevoelige en liefdevolle tekstdichter was.