Ilse DeLange komt met nieuw album

videoIlse DeLange (41) verschijnt dit najaar met een nieuw album. De zangeres koppelt daar ook een theatertour aan vast. Voor het roots album werkte DeLange samen met de Amerikaanse meervoudige Grammy winnaar en producer T-Bone Burnett. 

,,Een paar jaar geleden heb ik rondgevraagd of iemand het mailadres van T-Bone Burnett had, een muziekproducent met wie ik zo graag wilde samen werken. Via Pat Leonard ben ik toen met hem in contact gekomen. Dat was iets ongelooflijks. In Nashville dronken we koffie en liet hij zijn studio zien. Het klikte.”

,,Een artistieke uiting van mezelf”, noemt DeLange het album met voornamelijk luisterliedjes. Na Ahoy en het Gelredome speelde ze vorige week in een uitverkocht Ziggo Dome, waar DeLange de woorden in het juryrapport ‘sterk en kwetsbaar’ waarmaakte. ,,Ik voelde me meer comfortabel, meer durf ook. Stond op de middenstip helemaal in m’n uppie Love goes on te zingen.”

Haar gedachten gingen daarbij uit naar haar vader die zeven jaar geleden overleed. ,,Dan hou ik een praatje, denk aan hem, kuch even, haal adem en zet in. Natuurlijk geef je het een plek, maar het lijkt aan de andere kant of de liefde voor mijn vader doorgroeit en inniger wordt. Mijn vader was zo’n levensgenieter, zo’n vrolijke innemende man. Het is jammer dat hij dit niet mee heeft mogen maken, maar ik ben blij dat hij er was in mijn grootste deel van mijn loopbaan”, aldus DeLange die gisteravond de Edison Oeuvreprijs kreeg. ,,Een ongelooflijke bekroning op haar loopbaan. Maar ik ben nog lang niet klaar hoor.”

Volledig scherm
© Paul Bergen
  1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

    Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

    Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.