Ilse DeLange: Duncan heeft al gewonnen omdat hij altijd zichzelf is

VideoOp de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival heeft Ilse DeLange een ode geschreven aan haar pupil Duncan Laurence. De zangeres is diep onder de indruk van de topfavoriet voor het liedjesspektakel. ,,Het maakt niet uit wat er vanavond gebeurt. Ik ben supertrots op Duncan.”

,,Vandaag is een heel speciale dag. We gaan wellicht winnen of we winnen wellicht niet. Het zal spannend blijven tot de laatste uren van deze dag. En uiteraard hoop ik dat mensen willen stemmen voor dit prachtige lied", begint Ilse haar lofzang op Instagram voor Duncan. ,,Maar wat mij van deze twee weken in Tel Aviv het meest zal bij blijven: ik heb een jonge artiest gezien die volledig zichzelf is. Die jaren het geduld heeft gehad om te werken aan de kunst van het songwriten en die zijn eigen stem heeft gevonden.”

Volledig scherm
Ilse DeLange met Duncan Laurence. © ANP

Ilse vindt het een prachtige ervaring om vanaf de zijlijn te zien hoe Duncan zich presenteert aan de wereld. ,,Hij laat zien als je jezelf bent, je altijd wint. Dus het maakt niet uit wat er vanavond gebeurt. Ik ben supertrots op Duncan. Het meest van alles op wie hij is: zorgzaam voor iedereen om hem heen, dankbaar maar daarnaast niet bang om op te staan voor wat hij vindt. Maar ik ben ook trots op dat hij dit prachtige nummer heeft geschreven.”

De bookmakers hebben een rotsvast vertrouwen in de winst van Duncan Laurence. In hun klassement nam hij de afgelopen dagen zelfs een nog wat grotere voorsprong op de rest van het veld. Australië verdrong daarin Zweden van de tweede plek. Zwitserland staat inmiddels op de derde plaats bij de bookmakers.

In de finale van treedt Duncan vanavond als twaalfde aan. Dat zal iets na tien uur Nederlandse tijd zijn.

  1. Onbegrip over DWDD-betoog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Onbegrip over DWDD-be­toog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Komende week is het precies 25 jaar geleden dat de legendarische serie Friends begon; reden genoeg voor De Wereld Draait Door om aandacht te besteden aan de reeks. Adra Kaya van Yung DWDD ging langs bij mediawetenschapper Dan Hassler-Forest van de Universiteit Utrecht en die stelde dat Friends in 2019 niet meer kan. Op sociale media heerst veel onbegrip over zijn betoog: ‘Heeft deze vent überhaupt ooit Friends gekeken?’