Volledig scherm
PREMIUM
Angela de Jong. © Shody Careman

Ik snap wel dat Dione ‘u’ zei, maar waarom alleen tegen Louis van Gaal?

ANGELA KIJKT TVJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.

Wanneer zeg je als talkshowpresentator ‘u’ en wanneer ‘jij’ tegen een gast? Het blijft een worsteling op tv. Er is geen journalistieke bijbel voor met tien in steen gehouwen geboden, dus handelt iedereen naar eigen inzicht, smaak en gevoel. Hoewel er zodoende geen officieel goed of fout is, heb ik me de laatste tijd een paar keer zitten ergeren.

Donderdagavond bijvoorbeeld, tijdens De Avondetappe. Dione de Graaff ontving voetbalgrootheid Louis van Gaal en bleef hem de hele uitzending met ‘u’ aanspreken. In principe is daar natuurlijk niets mis mee. Hij is ouder dan zij, dus paste ze de regels die ze waarschijnlijk als klein meisje bij haar opvoeding kreeg ingeprent, keurig toe.

 1. Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Een nieuw filmpje van realityster Kim Kardashian zorgt voor heel wat beroering op sociale media. Dochtertje Chicago (19 maanden oud) heeft een korenslang om haar nek en houdt kop en staart in haar handjes vast. Het meisje geniet en maakt dat ook duidelijk met wilde handbewegingen. Kim is duidelijk trots op haar dochtertje, en schreef bij het filmpje: ,,Mijn moedige meisje”, maar niet iedereen is zo blij met de beelden.
 2. Liefdesverdriet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date
  Temptation Island

  Liefdesver­driet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date

  Het was de kijkers van Temptation Island al duidelijk dat Yasmin helemaal klaar was met Thomas, maar vandaag moest Thomas daar zelf nog met zijn eigen ogen achter komen. Net nadat hij wakker was, ging het fotolijstje af waarin hij te zien kreeg hoe zijn vriendin met verleider Stuwey zoende. Dat leek in eerste instantie als een mokerslag binnen te komen, maar tijdens zijn date met Daniëlle was hij het voorval alweer vergeten en kon hij zijn handen niet van haar af houden.