Volledig scherm
© KRO-NCRV

Iets minder kijkers voor Boer zoekt vrouw

Boer zoekt vrouw is zondag iets minder goed bekeken dan vorige week. De tweede reguliere uitzending van het tiende seizoen trok zo'n 193.000 kijkers minder, maar is met dik 2,9 miljoen kijkers nog altijd een groot kijkcijfersucces, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO).

De commerciëlen hadden weer het nakijken op prime time, al kon RTL 4 met Miljoenenjacht nog altijd goede cijfers overleggen. Naar de spelshow keken deze week bijna 1,7 miljoen mensen.

Later op de avond keken ruim 1,2 miljoen mensen naar Dit was het nieuws op NPO 1, wist NPO 3 te scoren met de serie Ik weet wie je bent (632.000 kijkers) en Zondag met Lubach (896.000) en zagen 1 miljoen mensen een nieuwe aflevering van Familie Kruys op RTL 4.

Record

De competitiewedstrijd tussen PSV en Ajax heeft zondag een record opgeleverd voor Fox Sports. Opgeteld keken via tv en online 1.076.000 mensen naar het duel, meldt de sportzender.

De wedstrijd werd zowel op Fox Sports 1 als op Fox Sports 3 uitgezonden. Via Fox Sports 1 keken 909.000 mensen, 132.000 kijkers schakelden in via Fox Sports 3 en nog eens 35.000 mensen keken online of via de app.

Het is de tweede keer dat meer dan een miljoen mensen naar een live competitiewedstrijd kijken op Fox. Het vorige record werd eerder dit jaar gezet op 1.061.000, toen eveneens PSV tegen Ajax op het programma stond.

Naar de voetbalsamenvattingen keken 's avonds in Studio Sport Eredivisie op NPO 1 ruim 2,4 miljoen mensen.

Kijk hier naar beelden van de laatste uitzending van Boer zoekt Vrouw:

  1. Operazanger Henk Poort scoort met metalversie Sound of Silence in Beste Zangers

    Operazan­ger Henk Poort scoort met metalver­sie Sound of Silence in Beste Zangers

    Opera- en musicalzanger Henk Poort heeft gisteravond diepe indruk gemaakt op de kijkers van tv-programma Beste Zangers. Nightwish-zangeres Floor Jansen was de hoofdgast van de avond en daarom ging de bariton volledig uit zijn comfortzone door een metalversie te zingen van Simon & Garfunkels The Sound of Silence. Dat werd gewaardeerd in binnen- en buitenland: Poort staat in de top vijf in iTunes en Nightwish-fans uit alle windstreken schuiven hun enthousiasme niet onder stoelen of banken op YouTube.